El moviment veïnal del Vallès culpa les retallades de part de la crisi del COVID-19

by | maig 22, 2020 | Societat

Treballadors del Taulí mostren pancartes demanant millores laborals

Treballadors del Taulí mostren pancartes demanant millores laborals | Toni Alfaro

 

 

La Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallés va dur a terme una roda de premsa telemàtica el passat dimecres 20 de maig a on denunciava que la precària situació de la sanitat catalana  ha influït molt negativament a l'hora d'enfrontar la crisi del coronavirus. L'associació, que engloba federacions d'associacions de veïns de Sabadell, Barberà, Sant Quirze, Santa Perpètua de Mogoda i Badia del Vallès, es va crear al 2016 per aplegar la veu dels moviments veïns dels municipis de l'àrea d'influència de Sabadell, o al que anomenen  “Vallès Occidental Est“. 

 

 

Segons destaquen en un comunicat que faran arribar a la Generalitat de Catalunya, ajuntaments, sindicats, CAPs i altres agents socials,  “les retallades portades a terme durant dècades a la sanitat pública i assistència social per aplicació de les mesures neoliberals a Espanya, a Catalunya i per tant, a la nostra comarca, han tingut molt a veure en la falta de recursos per enfrontar, en millors condicions, aquesta devastadora malaltia”.  Apunten, a més, que “la política de retallades ha estat una pràctica contrària al que aconsella el seny per garantir que els serveis públics de sanitat i serveis socials siguin eficaços i eficients”.

 

 

La Coordinadora, en el seu text, llista tota una sèrie de problemàtiques relacionades amb diversos serveis assistencials i sanitaris. Entre ells, destaquen la mala situació de les residències de gent gran “que ha provocat més de la meitat de morts pel virus a Catalunya”, però també parlen de la històrica falta de llits hospitalaris que s'havien de resoldre amb la construcció de l'Hospital Ernest Lluch, ara paralitzat

 

 

Una ambulància a l'entrada de les Urgències de l'Hospital Parc Taulí

Una ambulància a l'entrada de les Urgències de l'Hospital Parc Taulí | Toni Alfaro

 

 

Alhora, al text també es parla de la falta de preparació de l'assistència primària, que també ha hagut de patir els estralls del coronavirus. “La reducció dràstica de personal, falta d'especialistes en els CAP, edificis en casos obsolets i insuficients, tancament d'urgències, dotació pressupostària demancada, etc.” són algunes de les raons que destaquen per la baixa capacitat de resposta als CAPs. 

 

 

Demanen, doncs, “acabar amb les retallades i apostar per uns serveis públics sociosanitaris amb recursos suficients, cosa que requereix decisió política a la qual apel·lem com a moviment veïnal”.

 

 

Podeu llegir el text a continuació:

 

Comunicat de la Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès sobre la sanitat pública a la comarca

Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's millions of monthly readers.

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: