El veí de Bellaterra Pol Dieste finalitza un projecte de conferències online sobre arquitectura

by | maig 22, 2020 | Cultura

Pol Dieste (inferior esq.) durant un dels programes de C de Cultura

Pol Dieste (inferior esq.) durant un dels programes de C de Cultura | C de Cultura

 

 

El bellaterrenc resident a Mèxic, Pol Dieste, ha aprofitat el confinament per dur a terme un projecte audiovisual basat en els seus estudis com a arquitecte a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB). El projecte “C de Confinament“, inclòs dins del canal C de Cultura de l'ETSAB a Youtube, ha estat impulsat juntament amb els seus companys Martí Codorniu, Oriol Graells i Eduard Llorens, que van decidir engegar una nova manera de fer conferències arran del confinament

 

 

Dieste explica que el projecte va començar de la ma de C de Cultura: “fa aproximadament un any i mig vam crear el grup C de Cultura, per fer les activitats culturals que la universitat no podia fer”. Amb l'arribada del confinament, però, “vam veure que hi havia moltes conferències telemàtiques, a través de Youtube i altres xarxes, i vam decidir que podria ser interessant muntar una cosa semblant” a través de C de Cultura. 

 

 

Així, Dieste explica que van començar a contactar amb diversos arquitectes que havien hagut de cancel·lar conferències pel coronavirus, així com alguns de joves i emergents. Tot i que explica que “va començar de manera improvisada”, el cert és que el cicle de conferències sobre arquitectura a través de Youtube ha tingut un gran èxit. Alhora, explica Dieste, ha servit per adaptar la seva universitat una mica més al món online, i com una evasió derivada de problemes personals sorgits pel coronavirus. 

 

 

 

 

Gràcies a “C de Confinament”, pel canal de Youtube de l'ETSAB han passat arquitectes de renom internacional com Fala Atelier, Juhani Pallasmaa o Benedetta Tagliabue. També hi han tingut un espai diversos estudis d'arquitectura catalans consolidats, així com alguns arquitectes joves i emergents. Tot plegat, ha servit per mantenir la reflexió i discussió sobre l'arquitectura activa en temps de confinament, malgrat no tenir cap finançament.

 

 

Ara, amb la iniciativa ja finalitzada, Dieste explica que “estem a punt de fer un nou projecte a través de Youtube o plataformes digitals”, i estan a la cerca d'ajuda i finançament. 

 

 

D'altra banda, sobre l'afectació del coronavirus a Mèxic, on resideix, Dieste explica que “ha sigut molt diferent de com s'ha viscut a Catalunya”. Si bé diu que al principi el govern deia que la gent sortís al carrer, els mexicans decidien no fer-ho per les notícies que arribaven d'Europa. Ara, però, indica que la necessitat de molts de treballar els va fer relaxar-se després de dues setmanes de confinament. Al país de 130 milions d'habitants, diu, es comptabilitzen oficialment uns 50.000 casos. 

 

 

Podeu consultar el canal de Youtube de C de Cultura aquí.

Vols llegir més…?

El conte infantil que tracta el dol infantil aterra a Cerdanyola

El conte infantil que tracta el dol infantil aterra a Cerdanyola

La mort, un dels temes tabús socials, es posa damunt de la taula a través d’un conte infantil. L’autora, Sílvia Espín, i la i·lustradora, Cristina H. Romero, tracten el dolor de perdre a un igual quan encara ets massa jove per entendre-ho. El conte titulat Caixes, caixes i més caixes, serà presentat per les seves autores el dimarts 25 de gener a les 18.30h a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: