Pol Dieste (inferior esq.) durant un dels programes de C de Cultura
Pol Dieste (inferior esq.) durant un dels programes de C de Cultura | C de Cultura

 

 

El bellaterrenc resident a Mèxic, Pol Dieste, ha aprofitat el confinament per dur a terme un projecte audiovisual basat en els seus estudis com a arquitecte a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB). El projecte “C de Confinament“, inclòs dins del canal C de Cultura de l'ETSAB a Youtube, ha estat impulsat juntament amb els seus companys Martí Codorniu, Oriol Graells i Eduard Llorens, que van decidir engegar una nova manera de fer conferències arran del confinament

 

 

Dieste explica que el projecte va començar de la ma de C de Cultura: “fa aproximadament un any i mig vam crear el grup C de Cultura, per fer les activitats culturals que la universitat no podia fer”. Amb l'arribada del confinament, però, “vam veure que hi havia moltes conferències telemàtiques, a través de Youtube i altres xarxes, i vam decidir que podria ser interessant muntar una cosa semblant” a través de C de Cultura. 

 

 

Així, Dieste explica que van començar a contactar amb diversos arquitectes que havien hagut de cancel·lar conferències pel coronavirus, així com alguns de joves i emergents. Tot i que explica que “va començar de manera improvisada”, el cert és que el cicle de conferències sobre arquitectura a través de Youtube ha tingut un gran èxit. Alhora, explica Dieste, ha servit per adaptar la seva universitat una mica més al món online, i com una evasió derivada de problemes personals sorgits pel coronavirus. 

 

 

 

 

Gràcies a “C de Confinament”, pel canal de Youtube de l'ETSAB han passat arquitectes de renom internacional com Fala Atelier, Juhani Pallasmaa o Benedetta Tagliabue. També hi han tingut un espai diversos estudis d'arquitectura catalans consolidats, així com alguns arquitectes joves i emergents. Tot plegat, ha servit per mantenir la reflexió i discussió sobre l'arquitectura activa en temps de confinament, malgrat no tenir cap finançament.

 

 

Ara, amb la iniciativa ja finalitzada, Dieste explica que “estem a punt de fer un nou projecte a través de Youtube o plataformes digitals”, i estan a la cerca d'ajuda i finançament. 

 

 

D'altra banda, sobre l'afectació del coronavirus a Mèxic, on resideix, Dieste explica que “ha sigut molt diferent de com s'ha viscut a Catalunya”. Si bé diu que al principi el govern deia que la gent sortís al carrer, els mexicans decidien no fer-ho per les notícies que arribaven d'Europa. Ara, però, indica que la necessitat de molts de treballar els va fer relaxar-se després de dues setmanes de confinament. Al país de 130 milions d'habitants, diu, es comptabilitzen oficialment uns 50.000 casos. 

 

 

Podeu consultar el canal de Youtube de C de Cultura aquí.