El Vallès Occidental, tercera comarca més afectada pels ERTO a Catalunya

by | maig 27, 2020 | Societat

El petit comerç és un dels sectors més afectats | Toni Alfaro

El Vallès Occidental tanca el pòdium de les tres comarques més afectades pels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) a finals del mes de maig a Catalunya. Així ho indica un informe fet públic aquest dilluns 25 de maig pel sindicat Comissions Obreres (CCOO) en el qual es fa una relació dels afectats pel tancament temporal d’empreses al territori a conseqüència de l’estat d’alarma i la crisi del coronavirus.

En total, a la comarca, 89.750 persones han sigut afectades per 10.235 expedients diferents. El Vallès Occidental va seguit del Baix Llobregat (94.331 afectats) i el Barcelonès, que encapçala el rànquing amb 239.005 treballadors i treballadores afectats

L’acollida de les empreses als expedients té una durada que finalitzarà, en qualsevol cas, quan acabi l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol el passat 13 de març i prolongat fins al moment, com a mínim, fins al 7 de juny.

Es considera que, a causa de l’estat d’alarma i el coronavirus, molts d’aquests ERTO són per causa de força major, tot i que altres se’n deriven de tasques productives, tècniques, econòmiques o organitzatives. Fins data del 21 de maig, indiquen des de l’entitat, s’han presentat 91.098 ERTO amb causa de força major, i 6.285 expedients per altres causes. En total 97.383 expedients de regulació temporal, amb fins a 717.431 persones afectades al conjunt de Catalunya.

Gràfic sobre l’afectació dels ERTO segons sectors econòmics | CCOO


Per sectors econòmics, les activitats més afectades són els serveis (505.472 persones afectades), el sector industrial (144.815 persones afectades), la construcció (45.695 persones afectades), i l’agricultura (3.984 persones afectades). L’afectació de treballadors i treballadores és especialment gran en algunes activitats que tenen gran pes en l’economia catalana, com les indústries manufactureres (131.735 persones afectades), l’hostaleria (134.282) o el comerç (129.080).

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: