El cementiri municipal de la ciutat ha tornat a obrir portes a la població en general. Durant els mesos anteriors, el cementiri i les vetlles havien estat tancats al públic a causa de l’estat d’alarma causat pel coronavirus COVID-19, però amb l’entrada en la fase 1 del desconfinament, ja s’hi pot tornar a accedir.

El seu horari és l’habitual d’abans de la crisi sanitària provocada per la COVID-19:

  • Dilluns, dijous, divendres i dissabtes de 8.30 h a 12.30 h i de 14 h a 17 h
  • Dimarts de 8.30h a 13.30 h
  • Diumenges de 10 h a 14 h

La reobertura de l’espai municipal s’ha produit sota l’establiment d’un aforament màxim de 219 persones, seguint la normativa de la fase 1. D’altra banda, en els enterraments o comiats de les persones difuntes es restringeix a un màxim de 15 persones l’assistència per limitar la propagació i el contagi per la COVID-19. En el seu cas també pot estar present el ministre de culte o figura similar de la confessió respectiva.

Des del consistori cerdanyolenc destaquen que l’accés al cementiri s’ha de fer respectant les mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries per a la prevenció del coronavirus. S’ha de mantenir una distància mínima de seguretat de dos metres i s’ha de fer ús de mascareta i higiene de mans.