Els bellaterrencs i bellaterrenques ja poden anar lliurement a Barcelona sense necessitat de justificar la raó del seu desplaçament. A partir d’aquest dilluns 1 de juny, els habitants de la Regió Metropolitana Nord, en la que es troba Bellaterra, podran desplaçar-se als municipis de la Regió Metropolitana Sud i a Barcelona. I és que les tres regions passen, a efectes de l’estat d’alarma, a ser una sola en fase 1 i la mobilitat serà, per tant, lliure.

Fins ara, la mobilitat des de Bellaterra només estava permesa amb les comarques del Vallès OccidentalVallès Oriental i una part del Maresme. Ara s’obrirà també a tot el Barcelonès i el Baix Llobregat, entre d’altres. Així, si fins ara ja es podia anar a 81 municipis, ara s’hi sumaran 91 més.

Els municipis als que es podran anar a partir d’ara són els següents:

Cal recordar, però, que per estar en fase 1 encara es mantenen les frànges horàries per la mobilitat ciutadana, i per tant només es permetrà la lliure circulació entre les comarques metropolitanes en els horaris de passeig i esport permesos. La mobilitat entre tots aquests municipis estarà permesa a qualsevol hora per altres activitats que es poden fer a la fase 1, com anar a visitar amics o famílies, anar a comerços o locals de restauració.


En blau, les regions a Fase II, en lila, regions a Fase I | Generalitat de Catalunya
En blau, les regions a Fase II, en lila, regions a Fase I | Generalitat de Catalunya


Dues comarques seran, però, excepció dins la mobilitat. Els municipis de l’Alt Penedès i el Garraf no seran accessibles pels barberencs o barberenques, ja que es troben ja en fase 2, tot i estar fins ara a la Regió Metropolitana Sud.

Per la seva banda, GironaCatalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf passen a fase 2 a partir d’aquest dilluns 1 i se sumen al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran, que ja van entrar-hi a finals de maig. D’aquesta manera, només l’àrea metropolitana de Barcelona i Lleida seguiran en fase 1 mentre que la resta de Catalunya estarà en fase 2.