Els bellaterrencs ja poden moure’s amb llibertat a Barcelona o el Baix Llobregat

by | juny 1, 2020 | Societat

Vistes de Barcelona des del Tibidabo | Cedida

Els bellaterrencs i bellaterrenques ja poden anar lliurement a Barcelona sense necessitat de justificar la raó del seu desplaçament. A partir d’aquest dilluns 1 de juny, els habitants de la Regió Metropolitana Nord, en la que es troba Bellaterra, podran desplaçar-se als municipis de la Regió Metropolitana Sud i a Barcelona. I és que les tres regions passen, a efectes de l’estat d’alarma, a ser una sola en fase 1 i la mobilitat serà, per tant, lliure.

Fins ara, la mobilitat des de Bellaterra només estava permesa amb les comarques del Vallès OccidentalVallès Oriental i una part del Maresme. Ara s’obrirà també a tot el Barcelonès i el Baix Llobregat, entre d’altres. Així, si fins ara ja es podia anar a 81 municipis, ara s’hi sumaran 91 més.

Els municipis als que es podran anar a partir d’ara són els següents:

Cal recordar, però, que per estar en fase 1 encara es mantenen les frànges horàries per la mobilitat ciutadana, i per tant només es permetrà la lliure circulació entre les comarques metropolitanes en els horaris de passeig i esport permesos. La mobilitat entre tots aquests municipis estarà permesa a qualsevol hora per altres activitats que es poden fer a la fase 1, com anar a visitar amics o famílies, anar a comerços o locals de restauració.


En blau, les regions a Fase II, en lila, regions a Fase I | Generalitat de Catalunya
En blau, les regions a Fase II, en lila, regions a Fase I | Generalitat de Catalunya


Dues comarques seran, però, excepció dins la mobilitat. Els municipis de l’Alt Penedès i el Garraf no seran accessibles pels barberencs o barberenques, ja que es troben ja en fase 2, tot i estar fins ara a la Regió Metropolitana Sud.

Per la seva banda, GironaCatalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf passen a fase 2 a partir d’aquest dilluns 1 i se sumen al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran, que ja van entrar-hi a finals de maig. D’aquesta manera, només l’àrea metropolitana de Barcelona i Lleida seguiran en fase 1 mentre que la resta de Catalunya estarà en fase 2.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: