El regidor d’Educació a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, David González, va assegurar en roda de premsa, aquest 28 de maig, que el consistori cedirà tots els espais possibles a les escoles perquè puguin reobrir portes al setembre. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat va indicar que per mantenir les mesures de seguretat seria necessari que les escoles ocupessin altres espais municipals que no pertanyen a l’escola. 

Treballant per reobrir portes

“Ens consta que tots els centres educatius estan treballant per reobrir”, ha destacat el regidor d’Edudació durant la roda premsa, recordant que l’assistència durant el mes de juny serà voluntaria per a l’alumnat i que no es farà activitat lectiva. Sobre aquestes reobertures, que s’iniciarien a la fase 2 de la desescalada, l’Ajuntament assegura que s’estan duent a terme les desinfeccions i neteges necessàries. 

Preguntat per l’inici de curs al mes de setembre, David González ha assenyalat, en cas que sigui necessari cedir espais a les escoles per respondre a les mesures que demana el Departament d’Educació, el consistori cedirà tots els espais possibles a les escoles. “Serà molt dificil de complir per a Cerdanyola i altres municipis”, ha reconegut, afegint que “sense generar cap tipus d’alarma, estem en contacte amb els centres educatius i amb el Departament i pendents de conèixer la necessitat d’espais”.

També en relació a l’afectació de la crisi sanitària al sector educatiu, el regidor d’Eduació ha indicat que l’Ajuntament ja ha repartit el material necessari perquè tots els alumnes puguin seguir les classes virtuals i quedaria algun cas aïllat que està esperant rebre el material de la Generalitat. 

El regidor d'Educació, David González, durant la roda de premsa telemàtica | Cedida
El regidor d’Educació, David González, durant la roda de premsa telemàtica | Cedida

En concret, l’Ajuntament ha subministrat 180 connexions a Internet (amb un cost de 10.440 €), 200 targetes SIM (amb un cost de 6.000 €), 30 tauletes noves (amb un cost de 5.190 €) i 60 tauletes que ja es feien servir a les escoles. El cost del lliurament del material ha estat de 2.400€. El consistori també va posar en marxa una campanya de recollida de dispositius electrònics donats per la ciutadania. El 28 d’abril, la Creu Roja va fer el lliurament d’aquest material a 157 famílies. 

A banda del material entregat per l’Ajuntament, el Departament d’Ensenyament va preveure la donació de 49 connectivitats (amb un ordinador o tauleta cedit pel propi centre educatiu) i de 42 tauletes (sense connexió, atès que la família ja tenia resolta la connectivitat). Segons el regidor, queda algun cas aïllat que encara no ha rebut el material d’Ensenyament per problemes en l’enviament o el contacte amb la família. 

Què passarà amb els casals d’estiu?

Pel que fa als casals d’estiu municipals, que encara estan pendents de rebre autorització per celebrar-se, el regidor d’Educació i d’Infància i Joventut ha indicat que es troben en procés de definir un nou format del casal tenint en compte aspectes com la necessitat de més espais per garantir la seguretat dels infants.

Per una banda, prioritzen les mesures d’higiene i seguretat, i per una altra l’estabilitat emocional dels infants i les seves necessitats en aquest sentit. De moment, la preinscripció als casals d’estiu s’ha vist ajornada i encara no hi ha data pel seu inici.