Bellaterra entrarà a la fase 2 previsiblement el 8 de juny

by | juny 2, 2020 | Societat

Terrassa del cafè Bonaparte en la fase 1 | Toni Alfaro

El Departament de Salut de la Generalitat proposa que a partir de dilluns vinent, 8 de juny, la regió sanitària unificada de Barcelona i les regions metropolitanes sud i nord entrin a la fase 2 de desconfinament. Aquesta proposta implicaria que Bellaterra ja podria gaudir de les possibilitats de la nova fase, tot i que l’última paraula recaurà en el govern espanyol, com ha passat en els dos anteriors canvis en la desescalada.

La fase 2 preveu, entre altres, l’obertura dels centres escolars per determinades activitats. També implicarà la reobertura parcial dels centres comercials i l’obertura en un 40% dels locals interiors de bars i restaurants.

Una altra novetat és que s’eliminen les franges horàries per fer esport, passejar o sortir amb nens, tot i que aquestes no s’apliquen al poble. La mobilitat estarà limitada a la regió sanitària, que en el cas de Bellaterra inclou ara també Barcelona i les comarques metropolitanes.


Així serà la fase 2

Àmbit social i familiar

Les reunions familiars i d’amics poden ser de fins a 15 persones. En les vetlles, s’augmenta l’assistència permesa fins a les 25 persones en espais a l’aire lliure o de 15 en una sala tancada. Per als enterraments i cremacions, el límit és de 25 persones entre familiars i afins.

Es poden començar a celebrar casaments. El màxim d’assistents permesos és de 100 a l’aire lliure i de 50 si és en un lloc tancat. En cap cas es podrà superar el 50% d’aforament, sigui el tipus d’instal·lació que sigui.

Hostaleria i restauració

bars i restaurants es pot ja consumir al seu interior, sempre que no es superi el 40% de l’aforament i es compleixin les mesures sanitàries. No es podrà consumir a les barres, els clients han de consumir asseguts a les taules, separades per dos metres de distància, preferentment amb cita prèvia. Discoteques i bars d’oci nocturn no poden obrir encara.

Comerç

Centres i parcs comercials poden reobrir al públic a partir de la fase 2, sempre que es prohibeixi la permanència en zones comunes (màxim 30% d’ocupació) o en àrees recreatives, limitant també l’aforament dels establiments al 40%. Si no es pot mantenir la distància de dos metres, només es permetrà un client per establiment.

També s’amplia el nombre de paradetes que poden operar en mercats a l’aire lliure a un terç de la situació habitual, limitant l’afluència de clients per garantir la distància social.

Cultura

Els locals destinats a actes i espectacles culturals poden reobrir a la fase 2 amb diferents limitacions. Així, a espais tancats com cinemes i teatres els espectadors hauran de tenir seient preassignat fins a un terç de l’aforament habitual, sense superar les 50 persones. En activitats a l’aire lliure, el públic haurà d’estar també assegut i tampoc podrà superar-se el terç de l’aforament ni  reunir més de 400 persones. A sales d’exposicions, museus o monuments s’han d’aplicar les mateixes pautes.

A les biblioteques, més enllà del servei de préstec, es pot ja facilitar l’accés a activitats de consulta, sempre que la sala no superi un terç de l’aforament. També es permet l’ús dels ordinadors i els mitjans informàtics, que hauran de ser netejats constantment.

El Club Bellaterra podrà tornar a obrir les seves instal·lacions cobertes en la fase 2 | Arxiu

Esport

Les persones de fins a 70 anys podran realitzar activitat física no professional en qualsevol franja horària, a excepció de la compresa entre les 10 i les 12 hores i entre les 19 hores i les 20 hores, que queden reservades per a la gent més gran de 70 anys.

Es poden obrir de nou les instal·lacions esportives cobertes, com les piscines d’ús esportiu (amb presència d’un entrenador només si és necessari i sense contacte físic) i les recreatives (30% de gent). Caldrà tenir cita prèvia i establir uns torns horaris per evitar aglomeracions i així complir amb les mesures d’higiene i de protecció.

Platges

Dins la regió sanitària, es pot anar a la platja en grups de fins a 15 persones com a màxim. S’hi permet l’oci, el bany i prendre el sol, guardant una distància de 2 metres entre tovalloles, excepte en el cas dels qui viuen junts. Les hamaques i altres objectes similars d’ús compartit s’hauran de desinfectar abans de cada nou usuari.

Els ajuntaments poden limitar l’accés a la platja i el temps de permanència , així com establir altres limitacions per garantir que l’aforament permès no se supera i es poden mantenir distàncies.

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: