Les llars d’infants privades s’uneixen en contra d’una reobertura “inoportuna i sense garanties”

by | juny 2, 2020 | Cerdanyola, Societat, Terra Educativa

Pati exterior de La Llar d'en Pitus | Llar d'en Pitus

Les llars d’infants privades de Cerdanyola del Vallès, entre elles La Llar d’en Pitus de Bellaterra, van fer públic aquest dissabte 30 de maig un manifest en què rebutgen la seva tornada a l’activitat en les condicions de distanciament social dictaminades pel govern. Al text, els centres demanen al Departament d’Educació i la resta d’administracions que no es tiri endavant amb la reobertura “en una situació tan lamentable”, que en principi es preveu per l’arribada a la fase 2, plantejada pel pròxim dilluns 8 de juny.

El comunicat, signat per totes “les llars d’infants privades de Cerdanyola del Vallès, excepte una”, destaquen que no es pot deixar a la responsabilitat dels titulars de les escoles el fet d’obrir amb les limitacions de l’estat d’alarma. Les llars d’infants privades destaquen la falta de consideració de les administracions públiques pel que fa a aquests centres educatius, especialment al conseller d’Educació, Josep Bargalló, de qui diuen que “no s’amagui més darrere de la situació”

La carta explica que la gran majoria d’escoles bressol privades de la ciutat no obriran per respecte als col·lectius socials amb qui es relacionen, especialment les famílies, els professionals de l’educació i els infants. “Hem de lluitar i hem de dir NO a aquesta reobertura, inoportuna i sense garanties”, afegeixen, i preguen a l’administració catalana que “deixin passar el temps i actuïn amb sentit comú”.

I és que, segons va plantejar el mateix conseller a finals del mes de maig, les llars d’infants podran tornar a obrir amb un màxim de cinc alumnes per espai, sense servei de menjador i en cap cas amb nens menors d’un any. “Entre un i tres anys, les titularitats de les llars d’infants han d’analitzar les condicions dels espais, del professorat i decidir si poden oferir el servei. Si ho poden fer, ho poden obrir amb cinc infants per espai i sense menjador”, deia llavors Bargalló.

Per la seva part, les llars d’infants de la ciutat remarquen que una reobertura a on els nens i nenes no puguin relacionar-se ni ajudar-se en el seu creixement no té sentit. Per això, així com per adaptar-se a les realitats de les famílies amb les que treballen, demanen obrir al mes de setembre, i no pas amb l’arribada de la fase 2.

Podeu llegir tot el comunicat a continuació:

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Les llars d’infants municipals obriran només per dir acomiadar el curs i reobriran al setembre – L'independent - […] de les llars d’infants municipals o privades. A Cerdanyola del Vallès i Bellaterra, diferents llars d’infants privades s’han coordinat…

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: