Creu Roja torna a acompanyar els dependents al carrer amb el programa ‘Avui sortim’

by | juny 3, 2020 | Societat

La Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada reprèn el programa ‘Avui sortim’ que té com a objectiu facilitar l’accés al carrer a persones grans que viuen soles, tenen problemes de mobilitat o viuen una situació d’aïllament social. L’entitat local ha anunciat que aquesta setmana els usuaris i usuàries del programa podran tornar al carrer.

A través del programa ‘Avui sortim’, que compta amb el finançament de la Fundació La Caixa i la col·laboració de l’Ajuntament, la Creu Roja atén dues vegades per setmana a persones de la ciutat amb un perfil de problemes de mobilitat o aïllament social. A la fotografia que acompanya l’article es veu l’Eusebio, un veí de Cerdanyola, de 86 anys i la mobilitat molt reduïda. Viu amb la seva dona i cuidadora, la Maria, a un primer pis sense ascensor. Des de la tardor passada, l’Eusebio és usuari del programa Avui Sortim’ “i gràcies a això ha pogut recuperar petits plaers quotidians com tornar a prendre’s el cafè amb llet a la terrassa del bar de sempre o prendre el sol a un banc”, expliquen des de la Creu Roja. Feia més de quatre mesos que no sortia al carrer, i amb el programa ho pot fer un cop per setmana.

L’Eusebio baixant al carrer gràcies a una cadira especial que minimitza els esglaons | Creu Roja

Segons Mª Carmen Macias, tècnica de la Creu Roja, el programa “millora la salut física i mental de les persones més grans que són dependents i que troben barreres arquitectò- niques com ara esglaons o escales que impossibiliten la seva sortida al carrer”. Així, en cada sortida programada, es mobilitza un tècnic acreditat i un voluntari/a de la Creu Roja o un familiar directe qui, una vegada la persona ja està al carrer, acompanya a l’usuari/a  a donar un tomb pel barri o a fer algun encàrrec concret, com ara anar a la perruqueria.

“La crisi de la Covid-19 ha confinat a tota la població a casa gairebé dos mesos. Una situació habitual per a tots els usuaris/es del programa ‘Avui Sortim’, per a qui l’aïllament social no és anecdòtic, sinó una realitat”, destaquen des de l’entitat local.

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: