La Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada reprèn el programa ‘Avui sortim’ que té com a objectiu facilitar l’accés al carrer a persones grans que viuen soles, tenen problemes de mobilitat o viuen una situació d’aïllament social. L’entitat local ha anunciat que aquesta setmana els usuaris i usuàries del programa podran tornar al carrer.

A través del programa ‘Avui sortim’, que compta amb el finançament de la Fundació La Caixa i la col·laboració de l’Ajuntament, la Creu Roja atén dues vegades per setmana a persones de la ciutat amb un perfil de problemes de mobilitat o aïllament social. A la fotografia que acompanya l’article es veu l’Eusebio, un veí de Cerdanyola, de 86 anys i la mobilitat molt reduïda. Viu amb la seva dona i cuidadora, la Maria, a un primer pis sense ascensor. Des de la tardor passada, l’Eusebio és usuari del programa Avui Sortim’ “i gràcies a això ha pogut recuperar petits plaers quotidians com tornar a prendre’s el cafè amb llet a la terrassa del bar de sempre o prendre el sol a un banc”, expliquen des de la Creu Roja. Feia més de quatre mesos que no sortia al carrer, i amb el programa ho pot fer un cop per setmana.

L’Eusebio baixant al carrer gràcies a una cadira especial que minimitza els esglaons | Creu Roja

Segons Mª Carmen Macias, tècnica de la Creu Roja, el programa “millora la salut física i mental de les persones més grans que són dependents i que troben barreres arquitectò- niques com ara esglaons o escales que impossibiliten la seva sortida al carrer”. Així, en cada sortida programada, es mobilitza un tècnic acreditat i un voluntari/a de la Creu Roja o un familiar directe qui, una vegada la persona ja està al carrer, acompanya a l’usuari/a  a donar un tomb pel barri o a fer algun encàrrec concret, com ara anar a la perruqueria.

“La crisi de la Covid-19 ha confinat a tota la població a casa gairebé dos mesos. Una situació habitual per a tots els usuaris/es del programa ‘Avui Sortim’, per a qui l’aïllament social no és anecdòtic, sinó una realitat”, destaquen des de l’entitat local.