Creu Roja torna a acompanyar els dependents al carrer amb el programa ‘Avui sortim’

by | juny 3, 2020 | Societat

La Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada reprèn el programa ‘Avui sortim’ que té com a objectiu facilitar l’accés al carrer a persones grans que viuen soles, tenen problemes de mobilitat o viuen una situació d’aïllament social. L’entitat local ha anunciat que aquesta setmana els usuaris i usuàries del programa podran tornar al carrer.

A través del programa ‘Avui sortim’, que compta amb el finançament de la Fundació La Caixa i la col·laboració de l’Ajuntament, la Creu Roja atén dues vegades per setmana a persones de la ciutat amb un perfil de problemes de mobilitat o aïllament social. A la fotografia que acompanya l’article es veu l’Eusebio, un veí de Cerdanyola, de 86 anys i la mobilitat molt reduïda. Viu amb la seva dona i cuidadora, la Maria, a un primer pis sense ascensor. Des de la tardor passada, l’Eusebio és usuari del programa Avui Sortim’ “i gràcies a això ha pogut recuperar petits plaers quotidians com tornar a prendre’s el cafè amb llet a la terrassa del bar de sempre o prendre el sol a un banc”, expliquen des de la Creu Roja. Feia més de quatre mesos que no sortia al carrer, i amb el programa ho pot fer un cop per setmana.

L’Eusebio baixant al carrer gràcies a una cadira especial que minimitza els esglaons | Creu Roja

Segons Mª Carmen Macias, tècnica de la Creu Roja, el programa “millora la salut física i mental de les persones més grans que són dependents i que troben barreres arquitectò- niques com ara esglaons o escales que impossibiliten la seva sortida al carrer”. Així, en cada sortida programada, es mobilitza un tècnic acreditat i un voluntari/a de la Creu Roja o un familiar directe qui, una vegada la persona ja està al carrer, acompanya a l’usuari/a  a donar un tomb pel barri o a fer algun encàrrec concret, com ara anar a la perruqueria.

“La crisi de la Covid-19 ha confinat a tota la població a casa gairebé dos mesos. Una situació habitual per a tots els usuaris/es del programa ‘Avui Sortim’, per a qui l’aïllament social no és anecdòtic, sinó una realitat”, destaquen des de l’entitat local.

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: