La crisi de la Covid-19 segueix fent pujar l’atur a Cerdanyola

by | juny 3, 2020 | Cerdanyola, Societat

La crisi econòmica provocada pels efectes de la pandèmia de la Covid-19 és un fet que es fa evident en les noves dades de l’atur Cerdanyola del Vallès. Durant el mes de maig, 126 cerdanyolencs i cerdanyolenques van perdre els seus llocs de treball. Així, la xifra d’aturats a Cerdanyola puja fins als 3.200, sense tenir en compte els afectats per ERTO. 

Pujada atípica

Històricament, el mes de maig ha presentat baixades de l’atur i es registren pocs augments en els últims anys. De fet, tenint en compte les dades a Catalunya, aquesta ha estat l’augment més alt registrat un mes de maig des de 1996. A Catalunya, 15.339 persones han perdut la feina aquest mes de maig, una xifra que supera amb contundència l’augment del maig de 2008 en ple esclat de la crisi econòmica. 

Cerdanyola, aquest augment suposa tornar a nivells que no es registraven des de l’any 2016, quan es van superar els 3.200 aturats per última vegada. L’evolució de l’atur a Cerdanyola en l’últim any mostra com des de l’inici de la pandèmia s’ha passat d’un augment sostingut a una pujada disparada que ha provocat que des del febrer han perdut la feina 561 persones.

L’augment d’aquest mes de maig, però, no és tant gran com la registrada el passat mes d’abril, quan de sobte 302 persones van perdre la feina.

Gràfic sobre la pujada de l’atur 2019-2020 | TOT Cerdanyola

Records de crisis passades

Aquests repunts de l’atur recorden, inevitablement, a l’anterior crisi de la qual encara s’estava recuperant tot l’Estat. La xifra actual d’aturats a Cerdanyola queda lluny del pic de 5.000 aturats que es van registrar en els pitjors mesos de l’anterior crisi econòmica l’any 2013. Tot i això, la xifra d’aquest mes de maig és la més alta dels últims tres anys i és superior a la registrada el maig de 2008.

Evolució de l’atur durant els mesos de maig, de 2017 a 2020 | TOT Cerdanyola

Catalunya, l’atur durant el mes de maig ha augmentat en 15.339 persones. Això suposa un increment del 3,28% respecte a l’abril. En el conjunt del país hi ha 483.149 persones sense feina, un 30,2% més que fa un any, també per sota de l’increment santcugatenc.

Al conjunt de l’Estat, l’increment del maig va ser de 26.573 persones, un 0,69% més que a l’abril, fins als 3.857.776 aturats. En comparació fa un any, la pujada ha estat del 25,3%.

Vols llegir més…?

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) ha organitzat per aquest diumenge, 17 d’octubre un taller de compostatge a l’aire lliure. Una iniciativa que neix amb la intenció de dona a conèixer l’ús dels millors adobs pel jardí i que permetin un estalvi en diners, però també en emissions de CO2

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) no impartirà classes virtuals o que necessitin ordinadors durant, almenys, la resta de la setmana a causa d’un atac informàtic  que va patir el centre aquest dilluns. Una anomalia que ha obligat a desconnectar tots els sistemes, la qual cosa ha deixat sense correu electrònic i més serveis a tots els alumnes

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Aquells comerços diposats i oberts a ajudar als infants i joves quan comencen a deslaçar-se sols per arribar fins a l’escola són els que és denominen “Comerços Amics dels camins escolars”. I és precisament perquè els infants els puguin conèixer que la Comissió del Projecte Educatiu de Ciutat ha organitzat una gincana per ajudar-los a localitzar aquests establiments en els seus camins escolars

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: