La residència El Cim de Bellaterra ha estat denunciada per incórrer en delictes de falsedat documental i omissió de socors, segons han avançat des de mitjans de comunicació nacionals. L’alcalde de Cerdanyola, Carles Cordón, ho ha confirmat aquest aquest dijous 4 de juny durant el Ple municipal de Cerdanyola del Vallès al voltant de les 17 h.

Des de la Residència El Cim de Bellaterra indiquen al BellaterraDiari que tenen la ferma voluntat esclarir l’assumpte i que no faran declaracions al respecte.

La qüestió ha estat introduïda per l’alcalde Carles Cordón al ple del consistori cerdanyolenc durant l’explicació de les mesures preses davant la crisi del coronavirus. Després, el regidor del PP a Cerdanyola, Manuel Buenaño, ha declarat que “en el ple extraordinari del passat mes de maig vam ser coneixedors que s’havia presentat denúncia davant el jutjat de guàrdia de Cerdanyola per presumptes delictes de falsedat de document oficial i omissió del deure de socors contra una residència de la tercera edat de Cerdanyola”. Més endavant, ha afegit que “un mitjà de comunicació ha publicat que la residència de la tercera edat que suposadament ha comès aquests dos delictes està ubicada al nostre municipi, concretament la residència El Cim Bellaterra”. El popular ha preguntat a l’alcalde Carlos Cordón si l’Ajuntament es presentaria com a acusació popular sobre aquesta qüestió.

Per la seva part, Cordón ha respost que “si no hem dit res en aquest temps és perquè no tenim aquesta informació; que quedi clar que si l’haguéssim tingut l’haguéssim informat”. D’altra banda, ha afegit que “Fiscalia no ha dit res fins avui, no sembla que hi hagi pel moment un procediment obert, i no tenim cap element, de moment, per actuar com acusació particular“. Ha finalitzat sobre aquest tema explicant que valoraran “tota la informació que tinguem i actuarem en conseqüència”.