“The Cellist”, una experiència profundament commovedora

by | juny 4, 2020 | Cartes dels veïnat, Cultura

Moment de "The Cellist" | Cedida

[TEXT: Maria Teresa Portis i Jordi Félez]

“Divendres 29 de maig el Royal Opera House va oferir gratuïtament a través de YouTube el balletThe Cellist” estrenat el 25 de febrer d’aquest any.

Coreografiat per Cathy Marstons, “The Cellist” està basat en la vida de Jaqueline du Pré, una de les millors violoncel·listes que mai han existit. Es va casar amb el famós pianista i director d’orquestra Daniel Barenboim i quan estava al cim de la seva fama, als 28 anys, van aparèixer els primers símptomes d’una esclerosi múltiple que li  impedir seguir tocant i li provocar una mort prematura i cruel.

Jaqueline va ser mundialment famosa per la seva manera de tocar el cello. Interpretava d’una forma apassionada acompanyant cada nota amb el seu cos com si dansés. Que deuria sentir el seu estimat violoncel a les seves mans? Si els instruments tenen sentiments de ben segur que estimava amb bogeria a Jaqueline, ja que ella el feia gaudir com gaudeixen tots els éssers quan poden desenvolupar i mostrar tot el seu potencial.

El ballet de Cathy Marston reflecteix aquesta relació amb una gran bellesa i profunditat. El violoncel “el balla” un magnífic ballarí de moviments impossibles i meravellosos. Se’ns explica la relació des de la infància. Des de la descoberta entusiasta d’un perfecte enamorament, fins a la malaltia que els separa definitivament. El relat per descriure el dolor d’aquesta separació inevitable és tan colpidor que emociona profundament. La música gira bàsicament al voltant del concert per cello d’Elgar que tan bé interpretava Jaqueline i que tanta fama li va donar.

La dansa és un art amb un llenguatge molt poderós. En aquest cas, aquesta creació té una força demolidora.
Estem encara commoguts! Amb moltes ganes de fondre’ns en una abraçada amb l’intèrpret i el seu cel·lo.

Va deixar de viure el cel·lo quan Jaqueline va morir? Potser no, però la vida que van compartir no tornarà mai.

Si en teniu ocasió, no us el perdeu!”

Maria Teresa Portis i Jordi Félez 

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: