Curses de cotxes i motos als carrers, consum de marihuana i haixix, soroll i brossa. Aquests són els motius que han empès a una important quantitat de veïns del Turó de Sant Pau a decidir tancar l’entrada a la urbanització entre el pròxim dimarts 9 i el dimecres 10 de juny. Així ho explica almenys la presidenta de l’Associació de Veïns del Turó de Sant Pau, Puri Ribelles, que assegura que fa setmanes que grups de joves nombrosos tornen a ocupar la zona esportiva del barri a la tarda i la nit.

“No ens molesta que vinguin a jugar, però tot el que comporta tantíssima gent -l’altre dia vaig comptar uns 60 joves- no es pot aguantar”, lamenta. I és que explica que en moltes ocasions, les reunions de joves al parc del costat del Centre Cívic del Turó que “comencen a les 6 de la tarda però a partir de les 22.30 o 23 h de la nit empitjoren”. L’espai s’ha convertit, asseguren també altres veïns, en un lloc de trobada per persones que també impedeixen emprar-lo als infants de les cases veïnes i fan curses amb els vehicles pels carrers del Turó: “l’altre dia, quasi hi va haver un atropellament a un pare amb els seus fills”, diu Ribelles.

Brossa als voltants de la zona esportiva del Turó de Sant Pau | Cedida


És per això que “els veïns ens estem mobilitzant perquè és impossible que hi hagi un bon final a tot això”, assegura la presidenta de l’associació veïnal. Tot i que el problema fa temps que hi és, indica que el desconfinament ha empitjorat la situació i l’entitat es va haver de reunir per parlar sobre una solució. A causa què les denúncies per sorolls ja fa temps que s’acumulen, van decidir que els pròxims dies 9 i 10 tancaran l’entrada pel carrer 1 a tots aquells que no siguin veïns del barri al voltant de les 19 h. “Ja hem parlat amb l’alcalde Carlos Cordón, el president de l’EMD Ramon Andreu, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, i ja estan al corrent del que volem fer”, apunta Ribelles.

Arran de les converses amb els diferents agents de l’administració, la presidenta assegura que hi ha hagut algun canvi: “abans-d’ahir estava tot ple, però ahir la Policia Local va començar a fer rondes i no va venir quasi ningú”, explica la presidenta de l’entitat. Tot i això, a causa d’un problema que ja fa temps que afecta el veïnat, “tant si ens donen autorització com si no ho farem”, diu. Fins i tot, insisteix, “la solució, per a molts veïns, seria posar una barrera a l’entrada”.

Brossa als voltants de la zona esportiva del Turó de Sant Pau | Cedida


Amb l’increment de l’actuació de la Policia i les mesures de la setmana vinent, esperen canviar una realitat de solució complexa, ja que des de l’associació són conscients que la zona és un espai públic i accessible a tothom. Tot i així, el greuge per la falta de son d’alguns veïns, la brossa i l’alta velocitat dels vehicles els fan actuar sens falta, diu Ribelles. “Serà la manera que no entrin, tot i que hi hagi danys col·laterals”, assumeix.

FOTO DE PORTADA: Joves reunits a la zona esportiva del Turó de Sant Pau | Cedida