Veïns del Turó tancaran l’entrada per conflictes a la zona esportiva

by | juny 5, 2020 | Sense categoria, Societat

Joves reunits a la zona esportiva del Turó de Sant Pau | Cedida

Curses de cotxes i motos als carrers, consum de marihuana i haixix, soroll i brossa. Aquests són els motius que han empès a una important quantitat de veïns del Turó de Sant Pau a decidir tancar l’entrada a la urbanització entre el pròxim dimarts 9 i el dimecres 10 de juny. Així ho explica almenys la presidenta de l’Associació de Veïns del Turó de Sant Pau, Puri Ribelles, que assegura que fa setmanes que grups de joves nombrosos tornen a ocupar la zona esportiva del barri a la tarda i la nit.

“No ens molesta que vinguin a jugar, però tot el que comporta tantíssima gent -l’altre dia vaig comptar uns 60 joves- no es pot aguantar”, lamenta. I és que explica que en moltes ocasions, les reunions de joves al parc del costat del Centre Cívic del Turó que “comencen a les 6 de la tarda però a partir de les 22.30 o 23 h de la nit empitjoren”. L’espai s’ha convertit, asseguren també altres veïns, en un lloc de trobada per persones que també impedeixen emprar-lo als infants de les cases veïnes i fan curses amb els vehicles pels carrers del Turó: “l’altre dia, quasi hi va haver un atropellament a un pare amb els seus fills”, diu Ribelles.

Brossa als voltants de la zona esportiva del Turó de Sant Pau | Cedida


És per això que “els veïns ens estem mobilitzant perquè és impossible que hi hagi un bon final a tot això”, assegura la presidenta de l’associació veïnal. Tot i que el problema fa temps que hi és, indica que el desconfinament ha empitjorat la situació i l’entitat es va haver de reunir per parlar sobre una solució. A causa què les denúncies per sorolls ja fa temps que s’acumulen, van decidir que els pròxims dies 9 i 10 tancaran l’entrada pel carrer 1 a tots aquells que no siguin veïns del barri al voltant de les 19 h. “Ja hem parlat amb l’alcalde Carlos Cordón, el president de l’EMD Ramon Andreu, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, i ja estan al corrent del que volem fer”, apunta Ribelles.

Arran de les converses amb els diferents agents de l’administració, la presidenta assegura que hi ha hagut algun canvi: “abans-d’ahir estava tot ple, però ahir la Policia Local va començar a fer rondes i no va venir quasi ningú”, explica la presidenta de l’entitat. Tot i això, a causa d’un problema que ja fa temps que afecta el veïnat, “tant si ens donen autorització com si no ho farem”, diu. Fins i tot, insisteix, “la solució, per a molts veïns, seria posar una barrera a l’entrada”.

Brossa als voltants de la zona esportiva del Turó de Sant Pau | Cedida


Amb l’increment de l’actuació de la Policia i les mesures de la setmana vinent, esperen canviar una realitat de solució complexa, ja que des de l’associació són conscients que la zona és un espai públic i accessible a tothom. Tot i així, el greuge per la falta de son d’alguns veïns, la brossa i l’alta velocitat dels vehicles els fan actuar sens falta, diu Ribelles. “Serà la manera que no entrin, tot i que hi hagi danys col·laterals”, assumeix.

FOTO DE PORTADA: Joves reunits a la zona esportiva del Turó de Sant Pau | Cedida

Vols llegir més…?

Mor una dona de 87 anys en un incendi d’un habitatge a Terrassa

Mor una dona de 87 anys en un incendi d’un habitatge a Terrassa

Una dona de 87 anys mor dins d’un edifici incendiat a Terrassa aquest dilluns a la matinada. A les 03.10 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi el número 127 del carrer del Bruc, és on han trobat a la víctima en estat crític.

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

Coincidint amb la sisena onada de la Covid-19, entra en funcionament un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) al Vallès Occidental, concretament a Rubí. Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal. El nou punt mèdic, permet atendre urgències de baixa i mitjana complexitat amb major resolució i millors instal·lacions.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: