Demanen ajuda per la petita Chloe, amb una malaltia única a Espanya

by | juny 9, 2020 | Societat

La petita Chloe, a l'hospital | Cedida

La petita Chloe, de només set mesos d’edat, té una malaltia extremadament estranya que li impedeix digerir els aliments. La cosina de la seva mare, la veïna de Bellaterra Angie Riera, explica que es tracta d’un mal que només ha afectat a tres persones al món, una d’elles la Chloe. Ara, la família es veu en la necessitat de demanar els diners que no poden assumir per la malaltia.

Amb la campanya “Para y por Chloe”, els familiars de la petita expliquen el cas de la nena de set mesos que, a causa del que s’anomena Enteropatia Congènita en Plomall, ja ha hagut de patir 15 intervencions. “Té set mesos i pesa 4 quilos”, lamenta Riera. La malaltia, que consisteix en una incapacitat de l’intestí per absorbir els nutrients, implica que el nadó s’ha d’alimentar per via intravenosa directament al pit, i això genera una sèrie de problemàtiques per tot el seu organisme.

La petita va néixer com un nadó qualsevol, perfectament sana, explica Riera, però després de les primeres setmanes de vida va començar a perdre pes. Després de canviar de metges diverses vegades, va acabar per quedar-se ingressada a l’Hospital Sant Joan de Déu, on van poder entendre que l’única manera de poder alimentar-la seria a través de la nutrició parenteral, enviant els nutrients directament a la sang.

“És precisament aquesta medicació a partir de nutrients que li han de donar la que està fent que se li paralitzin els òrgans, i ara li està fallant el pàncrees“, indica Riera. Per tant, això radica en què “és molt inestable a nivell de salut, com una muntanya russa”. I és que, tot i que explica que “hi ha un equip mèdic de tot el món pendent d’ella”, el deteriorament de la petita fa necessari una operació de trasplantament de fins a 8 òrgans a l’Hospital de la Paz, de Madrid.

Com a conseqüència de la problemàtica de la seva filla, els pares, Maria i Javi han d’estar completament bolcats en la petita Chloe. Això, sumat a diverses despeses derivades de la malaltia de la petita, fa que necessitin demanar ajuda, amb un mínim objectiu de 5.000 euros per a preparar-se per l’odissea mèdica que els espera.


“Es tracta d’una malaltia extremadament estranya, de la que només s’han donat tres casos al món, i la Chloe és el primer a Espanya”, explica la bellaterrenca. Per això, demana l’ajuda a tothom qui vulgui col·laborar a través de la seva campanya de micromecenatge, amb la que podeu contribuir aquí.


Per a més informació, podeu clicar aquí.

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: