Mascareta obligatòria i multes de 100 euros, així serà la nova normalitat

by | juny 10, 2020 | Societat

Dues noies porten mascareta a la plaça del Pi | Toni Alfaro

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el decret de mesures per a la “nova normalitat”. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que s’ha pactat l’obligatorietat de dur mascareta –tant en espais públics com privats- si no es pot mantenir la distància de seguretat i preveu multes de fins a 100 euros per als que ho incompleixin.

La normativa, que estarà en vigor fins que es “derroti el virus”, contempla també controls als aeroports i fer PCR a tots els sospitosos, així com reduir les distàncies de seguretat interpersonal de 2 metres a 1,5 metres. 

També fixa que la Covid-19 es considerarà una malaltia de declaració obligatòria urgent. Això implicarà que s’hauran de facilitar a les autoritats de salut pública competents totes dades necessàries per al seguiment i vigilància del virus.

Una obligació que afectarà tant a les administracions públiques com als centres públics i privats que en depenguin, especialment els serveis i establiments sanitaris i sociosanitaris.

La mesura també serà vigent tots els mitjans de transport. En el cas dels vehicles privats, serà obligatòria quan els ocupants no visquin al mateix domicili. A més contempla controls sanitaris als aeroports i ports. També fixa la obligació que els operadors del transport terrestre que tinguin seients preassignats mantinguin la informació de contacte del viatgers per si fós necessari i es detectessin casos positius entre els passatgers.

Els serveis de salut de les comunitats autònomes hauran de continuar garantint, especialment a la primària, que a “tots” els casos sospitosos de coronavirus se’ls faci una prova PCR o un test de diagnòstic tan aviat com sigui possible.

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. La Generalitat demana que l'àrea de Bellaterra entri a fase 3 aquest dijous - BellaterraDiari - […] El Govern de la Generalitat de Catalunya ha proposat que la Regió Metropolitana Nord, de la qual en forma part Bellaterra, avanci a…

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: