El nombre de pacients hospitalitzats pel nou coronavirus a l’hospital Parc Taulí de Sabadell, centre de referència pels veïns de Bellaterra, s’ha reduït a la meitat des de dijous passat, quan el Taulí va aportar les darreres dades públiques. Ara només hi ha 20 pacients COVID-19 a l’hospital, 15 a planta i cinc a l’UCI. Des de dijous una persona ha mort per aquesta infecció al centre hospitalari. En total, han mort 359 persones a l’hospital des de l’inici de la pandèmia. 1.400 difunts al Vallès Occidental en aquest temps. 

20 persones ingressades

La pandèmia toca fons i ja només hi ha 20 persones ingressades al Parc Taulí per aquesta infecció. Una quinzena estan a planta. Dijous passat hi havia 30 persones a planta. I ara cinc persones estan a la Unitat de Cures Intensives quan dijous n’hi havia 9. La reducció de pacients en cinc dies és del 50 per cent.

El gràfic elaborat per iSabadell mostra l’evolució de la pandèmia al Taulí. 

El 9 de maig, fa tot just un mes, hi havia una quinzena de persones a l’UCI i prop de 120 a l’hospital. Fa dos mesos, el 9 d’abril, s’acabava de tocar sostre: 372 pacients de COVID-19 a planta, 100 a l’hotel Verdi i 70 crítics. Dades, complementades amb l’alta mortalitat, de catàstrofe com van ser aquells dies, amb l’hospital bolcat gairebé al 100 per cent en contenir aquesta pandèmia. El major repte de la seva història, segons el propi director general, Joan Martí.

Sanitaris del Taulí transporten equipament hospitalari a l’entrada de les Urgències | Toni Alfaro

Ara, però, tot això queda lluny i fa algunes setmanes que l’hospital ha encetat la ‘nova normalitat’, encara però amb el temor al rebrot a la tardor sempre present i la majoria de dispositius extraordinaris encara habilitats (les dues plantes a mig acabar sobre les urgències i l’hospital temporal a la pista coberta d’atletisme).

Malgrat tot, i amb la situació aparentment controlada, continuen detectant-se nous positius. En la darrera setmana només ha entrat un pacient amb prova PCR a l’hospital, però, comptant els 9 municipis de l’àmbit Taulí, el nombre de casos ha crescut en 58 des del 26 de maig al 9 de juny. On hi ha més nous casos és a Sabadell, amb una vintena de nous casos detectats, i a Montcada i Reixac, amb 18 en dues setmanes. Cerdanyola és el tercer municipi amb més nous casos (un total de 9 en dues setmanes), segons marca el Mapa de casos per municipis.

Redacció / iSabadell