La pel·lícula d’una bellaterrenca, finalista del Festival de Tribeca de Nova York

by | juny 12, 2020 | Cultura

Presentació del curtmetratge 'Vera' | Cedida

La bellaterrenca i exalumna de La Vall Claudia Maluenda, cofundadora de la productora audiovisual Malmo Pictures, està d’enhorabona després que al mes d’abril una de les seves pel·lícules entrés a la secció oficial d’un dels festivals de cinema més importants del món. El seu curtmetratge Vera, dirigit per Laura Rubirola Sala, va arribar a la secció oficial del Tribeca Film Festival de Nova York, quedant finalista al premi al millor curtmetratge internacional entre més de 6.000 participants.

Tot i que, a causa del coronavirus, el festival no es va poder celebrar de forma presencial, Vera va ser un dels 24 curts de ficció seleccionats pel jurat. Encara que no van assolir el premi, Maluenda es mostra molt contenta per la fita: “va ser increïble, sobretot perquè festivals com aquest a altres llocs acostumen a apostar per històries més ideològiques, però precisament en el cas de Tribeca ens van dir que encaixaria molt bé”, explica la bellaterrenca.

I és que Vera és la història d’una dona de 55 anys que treballa netejant oficines i coneix a un home a qui no ha vist, però imagina a partir dels objectes del seu escriptori. “És una història molt visual, amb una narrativa de ficció i de tall molt clàssic”, diu Maluenda. Tot i això, assegura que l’organització del festival novayorquès va insistir en què el seu quart curtmetratge s’estrenés mundialment allà.

Claudia Maluenda, a l’esquerra, amb Laura Rubirola, directora de Vera | CedidaTot i que el film no hagi obtingut el premi, es projectarà a la versió presencial del festival, encara sense data, i el seu pas implica que “automàticament permetrà que sigui un dels candidats als Goya“, augura la bellaterrenca. D’altra banda, també ha permès que des de Malmo Pictures puguin presentar-lo a diferents cites internacionals, com el Dumbo Film Festival, també a Nova York, o el festival de cinema de Sant Joan d’Alacant -a on es va presentar al maig-. Això, insisteix Maluenda, si ho permet el coronavirus, però té present que “per nosaltres, haver estat a la secció oficial de Tribeca ja és un súperpremi”.

D’altra banda, des de la productora ja estan amb nous projectes, com llargmetratge Suro, que vol gravar-se a diverses localitats del nord de Catalunya. L’estat d’alarma pel coronavirus, però, dificulta molt la consecució del projecte: “portem un mes analitzant protocols, perquè gravant és difícil mantenir les distàncies físiques, per exemple, i per això hem posposat el rodatge per tancar tots aquests problemes de producció”, lamenta Maluenda.

La bellaterrenca, que va estudiar Ciències de la Comunicació, a més de treballar a Malmo Pictures també gestiona l’escola de guió Showrunners Barcelona.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Ignasi Roda: ‘La inestable no es rendeix’

Ignasi Roda: ‘La inestable no es rendeix’

A principis dels 90 de segle passat, una família de Bellaterra va demanar a La Companyia Inestable de Bellaterra que els suggerís una idea per fer una celebració. Aleshores les forces imaginatives de Bellaterra es congriaven entorn de l’associació Amics de Bellaterra i els qui es volien lliurar a l’aventura interpretativa canalitzaven la seva gosadia a través de La Inestable i els seus muntatges i impromptus teatrals

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: