La Generalitat demana que l’àrea de Bellaterra entri a fase 3 aquest dijous

by | juny 16, 2020 | Societat

El Bar del Club Bellaterra ha tornat a obrir portes aquest dimecres 27 de maig | CEDIDA

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha proposat que la Regió Metropolitana Nord, de la qual en forma part Bellaterra, avanci a la fase 3 aquest dijous 18. Es tracta de la mateixa petició que ha fet per la regió sanitària de Barcelona, la metropolitana sud i Lleida. Si el Ministeri de Sanitat ho accepta, a partir del 18 de juny tot Catalunya estarà en la fase 3 de desescalada.

Cal recordar, però, que el 21 de juny finalitza l’estat d’alarma pel coronavirus, per la qual cosa la previsió és que tot l’Estat entri a la denominada “nova normalitat”.

La conselleria de Salut decideix fer aquest pas perquè es manté a la baixa l’evolució dels factors de risc epidemiològic, bàsicament la incidència de nous casos i taxa reproductiva efectiva. També argumenten fer el pas per “l’impuls donat a l’atenció primària” amb la disposició de proves PCR per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment dels casos, segons explica el departament en un comunicat.

Divendres passat, Salut va descartar que les regions de Barcelona i metropolitanes, i Lleida, passessin a la fase 3 des d’aquest dilluns 15 de juny. De fet, el Ministeri de Sanitat va aprovar el pas a aquesta fase de desescalada de les regions de Girona i de la Catalunya Central, ja que era la proposta que li havia traslladat la Generalitat.

Fase 3

Aquestes són algunes de les novetats de la fase 3 de la desescalada:

  • Reunions i trobades de fins a 20 persones.
  • Casaments i convits amb un màxim de 150 persones a l’aire lliure i 75 en espais tancats.
  • Gimnasos i equipaments esportius poden funcionar sense cita prèvia i s’hi pot fer esport o entrenar en grups de fins a 20 persones. També s’hi poden jugar partits a porta tancada.
  • Teatres, cinemes, auditoris i circs poden obrir amb un màxim del 50% d’aforament amb localitats preassignades.
  • Podran obrir els bars d’oci nocturn i les discoteques, però només amb un 30% màxim d’ocupació de l’aforament. No es poden fer servir, però, les pistes de ball per ballar-hi.
  • S’eliminen les franges horàries per sortir al carrer, també les reservades a les persones més grans de 70 anys.
  • Bars i restaurants podran omplir les terrasses fins un 75% a la barra i als espais interiors fins al 50%.
  • La mobilitat continua limitada dins de la regió sanitària, que en el cas de Cerdanyola és a Barcelona i tota la regió metropolitana.

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: