Bellaterra entra en fase 3

by | juny 17, 2020 | Societat

Bellaterra avança a la fase 3 del desconfinament. Així serà a partir d’aquest dijous, 18 de juny, després que el Ministeri de Sanitat hagi autoritzat el canvi de fase de les regions sanitàries de Barcelona i Lleida, les úniques a Catalunya que restaven en fase 2. D’aquesta manera, tot Catalunya passa a estar a la mateixa fase i s’aixeca la restricció de viatjar entre regions sanitàries.

Una decisió que s’ha pres la tarda d’aquest dimecres, 17 de juny, en la reunió entre el govern espanyol i la conselleria de Salut, després que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, anunciés aquest mateix matí a TV3 que creia que es donaven “les condicions” perquè la Regió Metropolitana Nord de Barcelona, que inclou Bellaterra, i Lleida passessin a fase 3.

Aquestes són algunes de les novetats de la fase 3 de la desescalada:

  • Reunions i trobades de fins a 20 persones.
  • Casaments i convits amb un màxim de 150 persones a l’aire lliure i 75 en espais tancats.
  • Gimnasos i equipaments esportius poden funcionar sense cita prèvia i s’hi pot fer esport o entrenar en grups de fins a 20 persones. També s’hi poden jugar partits a porta tancada.
  • Teatres, cinemes, auditoris i circs poden obrir amb un màxim del 50% d’aforament amb localitats preassignades.
  • Podran obrir els bars d’oci nocturn i les discoteques, però només amb un 30% màxim d’ocupació de l’aforament. No es poden fer servir, però, les pistes de ball per ballar-hi.
  • S’eliminen les franges horàries per sortir al carrer, també les reservades a les persones més grans de 70 anys.
  • Bars i restaurants podran omplir les terrasses fins un 75% a la barra i als espais interiors fins al 50%.
  • La mobilitat serà lliure entre les regions sanitàries.

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: