L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès explica que invertirà 1.800.000 euros en l’enllumenat públic de Bellaterra. Així ho van indicar des del consistori en el marc d’una roda de premsa per valorar el primer any de mandat de Carles Cordón al capdavant del govern cerdanyolenc, aquest dilluns 15 de juny. La inversió específica pel barri es dividirà en diverses fases a causa de la gran quantitat de diners invertits, segons informen des de l’Ajuntament.

A la roda de premsa, l’alcalde de la ciutat també va dir que es destinarien 4 milions d’euros a pal·liar els efectes negatius derivats de la crisi del coronavirus a tota la ciutat, una qüestió per la que va dir que “el pressupost municipal haurà de patir modificacions al pròxim Ple de juny”.

Un apropament entre Ajuntament i EMD

Entre els diversos aspectes dels que va parlar a la trobada per valorar el primer any del seu executiu al capdavant de Cerdanyola, Cordón va destacar un canvi de dinàmica entre Ajuntament i EMD de Bellaterra: “en aquest any hem recuperat les relacions que estaven trencades amb l’EMD”, va destacar. Específicament, va dir que s’havia pogut treballar amb temes com la seguretat, l’espai públic o la neteja, en un “contacte permanent amb l’EMD”.

L'alcalde Carlos Cordón respon a les preguntes durant la reunió amb els veïns | Redacció
L’alcalde Carlos Cordón respon a les preguntes durant la reunió amb els veïns | RedaccióTot i això, va reconèixer que “falta molta inversió a Bellaterra“. Per això va destacar apropaments com “la xerrada que vam fer amb els veïns a on vam poder parlar de tots els temes que els importen, i vam donar millor o pitjor resposta”, recordava Cordón. A mode d’una altra mostra d’apropament amb el govern de Ramon Andreu, va indicar que “al grup de Whatsapp que vam crear durant la crisi sanitària també hi ha el president de l’EMD”.

Un any d’un govern “per a tots”

L’alcalde de Cerdanyola va destacar també diversos aspectes clau als que s’ha hagut d’enfrontar el seu govern durant aquest primer any de mandat. Entre ells, va llistar alguns com la renovació del cementiri municipal i la futura creació del nou tanatori, un “pressupost aprovat i un pla d’inversions molt ambiciós per tot el mandat” o l’assentament del projecte del Centre Direccional. Sobre aquest últim, tot i que ha quedat aturat per la crisi del coronavirus, va insistir en què “la voluntat del govern municipal i la Generalitat és tornar a posar-lo en marxa de nou”.

Carles Cordón, al seu despatx | Mónica GMBona part de l’atenció, però, va estar dedicada a la pandèmia, que va qualificar com un veritable “repte social i econòmic”. “En aquesta crisi hem hagut de prendre decisions complicades i hem volgut treballar pel consens a la Taula de reconstrucció econòmica de la ciutat”, va dir, tot desitjant una “resposta unitària” a aquest ple de juny. Entre aquesta resposta unitària, s’espera la modificació de 4 milions d’euros per minimitzar els efectes a Cerdanyola de la crisi sanitària i econòmica. Alhora, va assegurar que si el projecte de l’Hospital Ernest Lluch hagués tirat endavant, els efectes sanitaris de la pandèmia s’haurien pogut resoldre molt millor. “Esperem que no hi hagi cap rebrot, però la ciutat i tot el seu teixit econòmic han d’estar preparats”, va destacar. També va anunciar que es farà un acte en record de les víctimes, al juliol.

Tot i això, allò en què més va insistir Cordón va ser en l’afany de consens i neutralitat, en contraposició amb l’anterior govern de Compromís per Cerdanyola. “Hem intentat garantir un ajuntament neutral i per a tots”, va assegurar. També va dir que no es tancaven “en cap moment” a ampliar el seu govern. “Aquest any ens ha servit per arribar a acords de forma habitual, i que no sigui la sorpresa”, va resumir.FOTO PORTADA: Enllumenat públic al carrer Lluís de Ábalo | Toni Alfaro