La llar d’infants privada de Bellaterra, La Llar d’en Pitus, tornarà a obrir portes als infants. Després que les llars d’infants de tota la ciutat es plantéssin i decidíssin no obrir a fase 2 per les condicions de la reobertura, que implicaven, entre altres coses, un màxim de 5 infants per espai, ara accepten tornar a obrir, almenys les privades.

Segons explica la directora de La Llar d’en Pitus, Queralt Martín, tornaran a obrir als infants el pròxim dia 22 de juny ja que “des del Departament d’Educació han relaxat les mesures per la reobertura en tots els aspectes”. Una posició que agraeix la bellaterrenca, ja que “estaven proposant les ‘antiescoles'”, amb només cinc infants per espai, sense servei de menjador i sense menors de menys d’un any.

“Segons les mesures anteriors, haviem de tenir cada nen en un espai de quatre per quatre metres, i no es podien ni tocar ni jugar junts”, explica Martín. Ara, però, des de la Generalitat “entenen que a l’etapa dels 0 a 3 anys no és possible i ens deixen fer grups reduïts de fins a 10 infants i un professor per espai”, destaca la directora.

Pel que fa a les llars d’infants públiques de Cerdanyola, des de l’Ajuntament indiquen que s’estan plantejant obrir a mitjans del mes de juliol, tot i que de moment no hi ha cap decisió definitiva.


FOTO PORTADA: Una nena a la Llar d’en Pitus | Cedida