El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat aquest dijous 18 al migdia el decret que posa fi a la fase 3 de la desescalada. El Govern de la Generalitat ha anunciat que inicia l’anomenada “etapa de represa” amb regulació pròpia a partir d’aquesta mitjanit.

El decret signat per Torra deixa “sense efectes” el reial decret espanyol de l’estat d’alarma des de la mitjanit del 18 de juny i aixeca les restriccions de mobilitat del territori. “La nostra única prioritat serà la salut i la vida dels ciutadans”, ha assegurat el president Torra en una compareixença al palau de la Generalitat juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Buch

La Generalitat aplicarà un pla fet de la mà del pla del Procicat. “Encara no hem superat la pandèmia, els rebrots d’altres països ens recorden que hem de mantenir els hàbits que hem aplicat durant aquests temps. Protegir-nos sobretot per protegir els més vulnerables”, ha alertat el president de la Generalitat. 

Així, el president de la Generalitat confirma que aquesta mitjanit el país passarà a una nova etapa de represa i que queden sense efecte les mesures de l’estat d’alarma.“Això em confereix ser l’autoritat competent per regular la nova fase de represa. No em tremolarà la mà per prendre les decisions que calgui per protegir la salut dels ciutadans”, ha dit Torra.

Finalment, el decret faculta Vergés i Buch, com a autoritats integrants del Comitè del Procicat perquè adoptin “les resolucions necessàries” per fer efectives les mesures que han de regir la nova etapa.