L’esport a Bellaterra arriba a una nova normalitat amb la reobertura del Club Bellaterra. L’entitat va reobrir tots els seus espais i serveis al públic aquest dilluns 22 de juny, tot i que ja havia començat a obrir les seves pistes de pàdel amb l’entrada de Bellaterra a la fase 1. Per a fer-ho amb totes les garanties necessàries d’higiene contra el COVID-19, el Club ha desenvolupat un important Pla de reobertura.

La reorganització dels serveis del club esportiu bellaterrenc ha tingut com a màxima la seguretat dels socis per evitar la presència del coronavirus. Per a aconseguir-la, des del Club han pres diferents mesures, entre les què es troben:

  • Neteja completa i en profunditat de les instal·lacions prèvia a la reobertura
  • Desinfecció especialment habitual a superfícies d’alta freqüència de contacte com poms, taulells, recepció, material d’entrenament, màquines, polsadors, baranes i altres zones similars
  • Reposició permanent de sabó als vestuaris per afavorir la neteja de mans dels usuaris
  • Manteniment d’un temps de descans entre sessions d’activitats col·lectives per garantir-ne la neteja
  • Eliminació de l’empremta digital al control d’accès
  • Col·locació de cartelleria per avisar de les mesures d’higiene contra el COVID-19 a tot el recinte
  • Augment de la ventilació als espais coberts del Club, en la mesura del possible
  • Senyalització del terra per la pràctica esportiva o la zona de la piscina exterior per mantenir les distàncies de seguretat físiques
  • Instal·lació de punts de gel hidroalcohòlic per la seva aplicació constant
  • Reducció de l’aforament per garantir la distància física entre persones
La recepció del Club Bellaterra compta amb pantalles protectores i ha desactivat l’entrada amb empremta digital | T.A.

A més d’això, s’ha variat part de la normativa pels usuaris del Club, a fi de minimitzar el risc de contagi. Entre les noves normes es determina la prohibició d’accés a les instal·lacions als contagiats per COVID-19 o als que hagin estat en contacte amb persones que el pateixin. També es demana usar la tovallola a les sales d’activitats dirigides, l’ús de guants quan s’empri material en les activitats dirigides o a la sala de fitnes i respectar sempre una distància de seguretat de 2 metres amb altres usuaris.

També s’ofereixen una sèrie de recomanacions encaminades a facilitar la pràctica esportiva. Algunes són emprar un calçat exclusiu pel Club Bellaterra, portar una ampolla d’aigua pròpia per rehidratar-se, venir canviats de casa (tot i que els vestidors es poden emprar amb aforament limitat) o informar-se abans d’anar de l’ocupació d’espais i grups d’activitats dirigides.

Cartelleria d’avís sobre les mesures de seguretat sanitària contra el COVID-19 al Club Bellaterra | Toni Alfaro

Pel que fa a l’ús de la piscina exterior, des del Club destaquen que no cal patir per possibles contagis a l’interior, ja que el clor de l’aigua desactiva el virus. Sí s’ha d’anar amb compte als voltants de la platja de la piscina, on es posen les tovalloles, tot i que els espais estan delimitats i senyalitzats per evitar confusions respecte a la distància de seguretat. D’altra banda, el baret de la piscina s’obrirà a principis de juliol.


Podeu consultar tota la informació sobre el Pla de reobertura del Club Bellaterra aquí.

FOTO PORTADA: Piscina exterior del Club amb zones de tovallola delimitades per garantir la distància de seguretat | Toni Alfaro