La tensió dels veïns i veïnes del Turó de Sant Pau amb els joves que s’aplegaven a la plaça del Centre Cívic de la urbanització ha desescalat. Segons explica la presidenta de l’Associació de Veïns del Turó de Sant Pau, Puri Ribelles, després que es prengués la resolució de tancar l’entrada al barri, la situació ha desescalat.

Des de l’associació veïnal indiquen que les reunions de joves amb soroll i curses fins a altes hores de la nit s’han reduit molt després que s’informés a l’alcalde Carlos Cordón, el president de l’EMD Ramon Andreu i els cossos policials. Segons els hi van indicar, augmentarien la presència de Policia Local i Mossos d’Esquadra a la zona per minimitzar el soroll i l’actitud perillosa d’alguns conductors que feien “curses” als carrers del Turó. Una estratègia que sembla haver funcionat.

“S’ha notat moltíssim la presència de la Policia Local i els Mossos”, assegura Ribelles. Explica que la policia cerdanyolenca passa ara uns tres o quatre cops al dia per la zona, i que “parla amb els nois i els hi demana la documentació”. D’altra banda, també assegura que “hi ha un dispositiu específic dels Mossos que comença entre les 22.30 i les 23 h, que és quan solien venir els joves que generaven més soroll“.

Joves reunits a la zona esportiva del Turó de Sant Pau | Cedida
Joves reunits a la zona esportiva del Turó de Sant Pau | Cedida

Probablement per això, indica, les queixes dels veïns han baixat molt en les últimes setmanes i sembla que la situació no necessitarà de tancar l’entrada al Turó de Sant Pau. Tot i així, Ribelles es mostra cautelosa: “no sabem quant durarà, però de moment no venen tant com abans”. A més, explica que també ha ajudat “la presència de l’agent cívic de l’EMD, que tot i que no pot fer el mateix que la policia, sí que s’apropa i demana als joves que siguin cívics”.

Els agents policials, diu, “estan fent la seva feina, i està funcionant”, i per tant descarten tancar l’entrada de la urbanització. Tot i això, té clar que “si ressorgissin els conflictes prendrem la decisió pertinent”.

Cap Festa Major al Turó enguany pel coronavirus

D’altra banda, la baixada del conflicte veïnal al Turó coïncideix amb la manca de Festa Major del barri enguany, que havia de celebrar-se a mitjans del mes de juny.

Segons explica la presidenta de l’associació de veïns, “hem decidit que aquest any no fariem la Festa Major, que havia de ser al cap de setmana del 13 i 14 de juny, per precaució”. I és que alguns veïns del Turó han patit especialment la pandèmia del coronavirus, i des de l’associació han decidit que era millor esperar a l’any que ve.

FOTO PORTADA: Entrada al Turó de Sant Pau | Arxiu