Les morts per coronavirus a la comarca han arribat a les 1.421 persones al Vallès Occidental des de l’inici de la pandèmia de coronavirus. Així ho indiquen les dades de la Generalitat de Catalunya aquest 26 de juny, que mostren una evident tendència a la baixa a tot el territori.

Així, 106 dies després de l’inici de l’estat d’alarma, que va finalitzar el passat diumenge 21, la comarca va patir la mort d’entre 13 i 14 persones al dia, segons dades del mapa de defuncions per comarca pel SARS-CoV-2 de la Generalitat. Això implica una taxa d’entre 15,36 i 18,20 morts per cada 10.000 habitants a la comarca, en la que viuen fins a 925.237 persones. La xifra la situa com a la tercera comarca amb més defuncions per coronavirus a Catalunya.

L’afectació mortal pel COVID-19 s’ha saldat a la nostra comarca, de moment, amb uns nombres molt similars pel que fa a defuncions en relació amb altres comarques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Com a referència, el Baix Llobregat també va enregistrar un nombre de decessos per coronavirus similar, arribant als 1.427, mentre que les xifres al Maresme i el Vallès Oriental se situen al voltant de les 500 defuncions. La comarca del Barcelonès és, però, la més afectada, amb fins a 5.196 morts.

Pel que fa a les defuncions a Catalunya han mort pel COVID-19 o com a casos sospitosos d’estar-ne contagiades 12.533 persones a data del 25 de juny, segons el Departament de Salut.

Més de 600 casos positius a Cerdanyola i 70.000 a Catalunya

Pel que fa als casos positius per municipi, a Cerdanyola, on s’inclou Bellaterra, es compten un total de casos acumulats positius de 614 contagiats per coronavirus des de l’inici de la pandèmia. Se sospita, a més, que s’han arribat a contagiar fins a 2.449 persones en total.

Al total de Catalunya, es comptabilitzen hi ha hagut un total de 70.864 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2 des de l’inici de la pandèmia, segons el Departament de Salut del passat 25 de juny. Un total de 4.134 persones han estat ingressades de gravetat, que en l’actualitat arriben a 60.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus, s’han comptabilitzat fins a la data un total de 39.419 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb el virus, i pel que fa a les residències de gent gran, un total de 14.940 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

Podeu veure l’evolució segons les dades de la Generalitat de Catalunya aquí.


FOTO PORTADA: Cementiri municipal Cerdanyola del Vallès| Arxiu