Quim Torra destaca la importància de la recerca als projectes contra el coronavirus a Cerdanyola

by | juny 30, 2020 | Cerdanyola, Societat

El president de la Generalitat i l'alcalde Carlos Cordón atenen les explicacions sobre la tasca al centre Eurecat de Cerdanyola | Ajuntament de Cerdanyola

El president de la Generalitat, Quim Torra i l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, van visitar el centre Eurecat ubicat al Centre Tecnològic de la ciutat. Durant la visita a les instal·lacions, aquest dilluns 29, el cap de l’executiu i l’alcalde han estat acompanyats per la directora general d’Indústria, Maite Villarroya.

La visita va servir per conèixer els projectes transversals en la lluita contra la COVID-19 desenvolupats a partir de la participació d’aquest centre de recerca. Es tracta de projectes com el disseny i producció de les mascaretes reutilitzables i reconfigurables Aleu, els testos de productes desinfectants i mascaretes, la impressió 3D de materials d’autoprotecció, així com la generació del respirador Q-Vent, impulsat conjuntament amb l’Hospital de Sant Pau, Nissan i la enginyeria QEV Technologies.

El president Torra va posar l’accent en la importància de la col·laboració entre “les universitats, els centre de recerca i les empreses”, que segons va explicar, formen “un triangle màgic” que “ha de funcionar millor que mai”. Per la seva part, Cordón va insistir en “l’objectiu d’avançar plegats en el camí de l’economia del coneixement”.

Quim Torra i Carlos Cordon a la seva arribada al centre Eurecat de Cerdanyola | Ajuntament de Cerdanyola

Eurecat aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors.

A banda de Cerdanyola, Eurecat també disposa d’instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca. Participa en 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off.

FOTO PORTADA: El president de la Generalitat i l’alcalde de Cerdanyola atenen les explicacions sobre la tasca al centre Eurecat de Cerdanyola | Ajuntament de Cerdanyola

Vols llegir més…?

Els desitjos pel 2022: “volem una Bellaterra moderna”

Els desitjos pel 2022: “volem una Bellaterra moderna”

Nou any, nous camins i molta esperança. Tot i que gairebé fa dos anys que el virus de la Covid-19 va capgirar les nostres vides, els principals desitjos dels bellaterrencs pel 2022 se centren que acabi la pandèmia per recuperar el contacte social: “tornar a abraçar-nos”, “que tornin els petons”, “que s’acabi la Covid-19” i “estar junts i bé”; apunten bellaterrencs, entre ells, infants.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: