Quim Torra destaca la importància de la recerca als projectes contra el coronavirus a Cerdanyola

by | juny 30, 2020 | Cerdanyola, Societat

El president de la Generalitat i l'alcalde Carlos Cordón atenen les explicacions sobre la tasca al centre Eurecat de Cerdanyola | Ajuntament de Cerdanyola

El president de la Generalitat, Quim Torra i l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, van visitar el centre Eurecat ubicat al Centre Tecnològic de la ciutat. Durant la visita a les instal·lacions, aquest dilluns 29, el cap de l’executiu i l’alcalde han estat acompanyats per la directora general d’Indústria, Maite Villarroya.

La visita va servir per conèixer els projectes transversals en la lluita contra la COVID-19 desenvolupats a partir de la participació d’aquest centre de recerca. Es tracta de projectes com el disseny i producció de les mascaretes reutilitzables i reconfigurables Aleu, els testos de productes desinfectants i mascaretes, la impressió 3D de materials d’autoprotecció, així com la generació del respirador Q-Vent, impulsat conjuntament amb l’Hospital de Sant Pau, Nissan i la enginyeria QEV Technologies.

El president Torra va posar l’accent en la importància de la col·laboració entre “les universitats, els centre de recerca i les empreses”, que segons va explicar, formen “un triangle màgic” que “ha de funcionar millor que mai”. Per la seva part, Cordón va insistir en “l’objectiu d’avançar plegats en el camí de l’economia del coneixement”.

Quim Torra i Carlos Cordon a la seva arribada al centre Eurecat de Cerdanyola | Ajuntament de Cerdanyola

Eurecat aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors.

A banda de Cerdanyola, Eurecat també disposa d’instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca. Participa en 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off.

FOTO PORTADA: El president de la Generalitat i l’alcalde de Cerdanyola atenen les explicacions sobre la tasca al centre Eurecat de Cerdanyola | Ajuntament de Cerdanyola

Vols llegir més…?

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) ha organitzat per aquest diumenge, 17 d’octubre un taller de compostatge a l’aire lliure. Una iniciativa que neix amb la intenció de dona a conèixer l’ús dels millors adobs pel jardí i que permetin un estalvi en diners, però també en emissions de CO2

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) no impartirà classes virtuals o que necessitin ordinadors durant, almenys, la resta de la setmana a causa d’un atac informàtic  que va patir el centre aquest dilluns. Una anomalia que ha obligat a desconnectar tots els sistemes, la qual cosa ha deixat sense correu electrònic i més serveis a tots els alumnes

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Aquells comerços diposats i oberts a ajudar als infants i joves quan comencen a deslaçar-se sols per arribar fins a l’escola són els que és denominen “Comerços Amics dels camins escolars”. I és precisament perquè els infants els puguin conèixer que la Comissió del Projecte Educatiu de Ciutat ha organitzat una gincana per ajudar-los a localitzar aquests establiments en els seus camins escolars

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: