Els títols de transport caducats durant l’estat d’alarma ja poden renovar-se

by | jul. 3, 2020 | Societat

Màquines de bitllets a l'estació de Bellaterra | Toni Alfaro

Els títols de transport integrats que no es van utilitzar durant l’estat d’alarma i van caducar ja poden renovar-se des de l’1 de juliol. Segons els càlculs de l’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona (ATM), hi ha uns 600.000 bitllets a compensar per valor de 18 MEUR. Per poder tornar a utilitzar-los, les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran ampliar automàticament la seva caducitat introduint-lo a qualsevol de les màquines validadores. Fins a les 10 del matí d’ahir dimecres s’han validat més de 2.000 bitllets de metro, segons dades de TMB. Els diferents operadors de transport públic asseguren que els tràmits s’estan duent a terme sense grans incidències amb l’excepció d’alguns casos puntuals.

A través d’un comunicat, l’ATM ha explicat que aquest dimecres, els principals operadors ferroviaris ja havien compensat més de 3.000 títols de forma automàtica. Pel que fa a les incidències, l’ATM assegura que es tracta de casos “excepcionals” que poden deure’s “al fet que els títols no complien els requisits, a un defecte del suport o a una incidència de la validadora”. En aquests casos, l’ens ha posat a disposició dels afectats un formulari a través de la web compensacions.atm.cat per poder sol·licitar els dies que els corresponen.

Per poder dur a terme les compensacions, l’ATM ha adaptat més de 8.000 dispositius de validació de la xarxa. Tal com ha apuntat l’ens en un comunicat, tan sols queden pendents d’actualitzar uns 350 autobusos metropolitans que encara presenten algunes dificultats tècniques. Aquests vehicles ja duen un cartell advertint de la situació, que s’anirà resolent al llarg d’aquesta setmana i la pròxima, segons assegura l’ATM.

Requisits per poder rebre una compensació

Les persones que es poden acollir a la compensació de títols són aquelles que ja havien estrenat un bitllet abans del 14 de març i que no l’han utilitzat durant el confinament. Les condicions pels títols mensuals i trimestrals són diferents.

Pel que fa als títols mensuals (T-usual, T-grup i T-familiar), el requisit perquè es produeixi l’ampliació automàtica és que el títol s’estrenés abans del 14 de març i no es fes servir entre el 14 de març i l’11 d’abril. Pel que fa als títols trimestrals (T-jove, T-trimestre i T-70/90 FM/FN), el bitllet s’havia d’haver estrenat abans del 14 de març i no s’hauria d’haver fet servir entre el 14 de març i el 10 de juny.

En el moment en què una persona passi el seu títol per la màquina validadora, el bitllet mostrarà una nova data de caducitat, incorporant els dies perduts. Per aquelles persones que sí que van utilitzar els seus títols de transport durant el confinament per motius laborals o de serveis essencials, l’ATM ha habilitat un formulari dinàmic que analitzarà cas per cas el dret de compensació

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Els locals d’oci nocturn exteriors podran obrir a partir de la mitjanit de dimecres a dijous fins les 3 de la matinada si els casos d’infectats per covid-19 segueixen baixant com fins ara. Tot i estar obligats a tancar a les 3 de la matinada, tindran mitja hora per desallotjar els clients. El mateix passarà en el cas de a restauració, a qui s’ampliarà mitja hora els seus horaris, fins la 1 de la matinada amb la posterior mitja hora de marge pel tancament.

La ‘macrobotellada’ de 8.000 persones a la UAB desperta una forta indignació

La ‘macrobotellada’ de 8.000 persones a la UAB desperta una forta indignació

Al voltant 8.000 persones es van concentrar en una “botellada” la matinada de dissabte a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Una trobada que va sorgir a través d’una falsa convocatòria festiva a la Facultat d’Enginyeria que havia corregut per les xarxes socials. Els milers de persones que hi van acudir, en descobrir que no hi havia cap festa formalment organitzada, van decidir igualment seguir la festa en forma de “botellada”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: