Amb aquesta premissa comencem l’editorial d’aquest mes i és que malgrat no estar considerada com un municipi, Bellaterra agafa tot sovint dinàmiques de poble. I avui us volem parlar sobretot de com circula la informació. Als pobles, les notícies, els rumors, les novetats… es mouen. Tot flueix en converses “de bar” o en els àmbits privats de cadascú. Si fas una mica de vida al centre o estàs en algun xat veïnal, acabes sabent coses que anys enrere no haguessis sabut.

A nosaltres, com a professionals del món de la comunicació ens toca avaluar cada dia informació, queixes, reclamacions, promeses, situacions, imprevistos i punts de vista. I no ho traiem tot. També busquem complicitats i intentem comptar amb el major nombre de veus participants.

La tasca comunicativa no és fàcil, però ens esforcem a fer-ho bé. El 9 de juny se’ns va acusar de falta de confidencialitat, però res més lluny de la realitat. Hem volgut comentar-ho sempre abans de publicar i fer un periodisme pausat, però tampoc relaxat. Assumim i elogiem el dubte com a peça clau d’una societat crítica, el que no acceptarem, però, seran arguments no fonamentats.

FOTO PORTADA : Sopar de Festa Major de Bellaterra | Lali Àlvarez