Aturada, de moment, la peatonalització de la plaça del Pi. Així ho indiquen des de l’EMD de Bellaterra, dient que ara per ara no hi ha hagut novetats en el projecte presentat al  Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, 2020-2024 (PUOSC).

Segons es va aprovar en un Ple extraordinari al mes de novembre, el PUOSC podria sufragar entre el 80 i el 95% del projecte de 380.000 euros d’un pla que hauria de desviar la carretera BV-1414 pels carrers Lluís de Ábalos i l’avinguda Joan Fàbregas. A canvi, es multiplicaria per quatre l’espai per a vianants a la plaça, explicaven els vocals de l’EMD.

Aquesta subvenció estaria supeditada, en cas de ser aprovada per la Generalitat, a que els comptes de l’EMD s’enviïn cada any a la Judicatura de Comptes abans del 15 d’octubre.

A causa de la pandèmia provocada pel coronavirus i les dificultats administratives sorgides com a conseqüència de la mateixa, molts processos administratius han quedat aturats. Semblaria que el de la peatonalització de la plaça central de Bellaterra és un d’ells, ja que des de l’EMD diuen que encara no han rebut resposta de la Generalitat, després de gairebé 9 mesos des de l’enviament del projecte.

L’administració bellaterrenca diu que el PUOSC -sense el finançament del qual es fa molt difícil aprovar el projecte- estava supeditat a la Generalitat i, per tant, esperen la seva resposta per tirar endavant la peatonalització. Això també implica, per tant, que no hi ha data de moment per l’inici de les obres.

Caldrà estar atents a les novetats en la línia de subvencions per preveure terminis de les obres a la plaça del Pi.