Un Timateri trobat a Ca n’Oliver motiva un estudi científic

by | jul. 7, 2020 | Cerdanyola, Cultura

Timateri trobat a Ca n'Oliver | Ajuntament de Cerdanyola

Un Timateri trobat al Poblat Ibèric de Ca n’Oliver, de Cerdanyola del Vallès, és el centre d’una investigació arqueològica sobre el tractament virtual de la conservació i la restauració. La peça està datada entre finals del segle III i el II aC i aquest curs ha estat a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya amb motiu del treball de recerca que protagonitza.

Aquest Thymiaterion (timateri) localitzat al fossat defensiu del poblat durant la darrera campanya d’excavacions ha estat triat per Judith Martí Caballero per fer el treball final del Títol Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals en l’especialitat d’arqueologia. L’ha titulat “Digitalització i tractament virtual aplicat a la conservació i restauració. Fase experimental: Thymiaterion en forma de cap femení procedent de Ca n’Oliver”. La peça ha estat dipositada aquest curs a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya, on la investigadora ha dut a terme el seu treball. Ha pogut aplicar les darreres tècniques per optimitzar l’estudi i divulgació de la troballa.

La peça tornarà aviat a Cerdanyola per formar part de la col·lecció permanent del Museu de ca n’Oliver i es podrà veure física i també virtualment.  No és la primera peça trobada a les excavacions de ca n’Oliver utilitzada a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya perquè generacions d’arqueòlegs i conservadors es formessin. El director del museu de Ca n’Oliver, Joan Francès, destaca que les bones relacions són profitoses per les dues parts.

Vols llegir més…?

Tresserras confia en el canvi social per aconseguir noves polítiques

Tresserras confia en el canvi social per aconseguir noves polítiques

“Qüestionar la política democràtica ha facilitat que la dreta pugi a escala mundial”. Aquesta ha estat una frase que ha ressonat al centre cívic de Bellaterra aquest dijous al vespre, dia 1 de desembre. Joan Manuel Tresserras, doctor en Ciències de la Comunicació

Música i poesia per recordar a Figueras, soprano i veïna de Bellaterra

Música i poesia per recordar a Figueras, soprano i veïna de Bellaterra

Commemoració el desè aniversari de la mort de la soprano Montserrat Figueras, al monestir de Pedralbes a les 20:30h, demà, dia 23 de novembre. En l’homenatge, la música i la literatura seran els eixos conductors d’un acte per recordar una de les veus més destacades de la recuperació de la música antiga a Catalunya i, de fet, al conjunt d’Europa.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: