Un Timateri trobat a Ca n’Oliver motiva un estudi científic

by | jul. 7, 2020 | Cerdanyola, Cultura

Timateri trobat a Ca n'Oliver | Ajuntament de Cerdanyola

Un Timateri trobat al Poblat Ibèric de Ca n’Oliver, de Cerdanyola del Vallès, és el centre d’una investigació arqueològica sobre el tractament virtual de la conservació i la restauració. La peça està datada entre finals del segle III i el II aC i aquest curs ha estat a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya amb motiu del treball de recerca que protagonitza.

Aquest Thymiaterion (timateri) localitzat al fossat defensiu del poblat durant la darrera campanya d’excavacions ha estat triat per Judith Martí Caballero per fer el treball final del Títol Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals en l’especialitat d’arqueologia. L’ha titulat “Digitalització i tractament virtual aplicat a la conservació i restauració. Fase experimental: Thymiaterion en forma de cap femení procedent de Ca n’Oliver”. La peça ha estat dipositada aquest curs a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya, on la investigadora ha dut a terme el seu treball. Ha pogut aplicar les darreres tècniques per optimitzar l’estudi i divulgació de la troballa.

La peça tornarà aviat a Cerdanyola per formar part de la col·lecció permanent del Museu de ca n’Oliver i es podrà veure física i també virtualment.  No és la primera peça trobada a les excavacions de ca n’Oliver utilitzada a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya perquè generacions d’arqueòlegs i conservadors es formessin. El director del museu de Ca n’Oliver, Joan Francès, destaca que les bones relacions són profitoses per les dues parts.

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: