L’EMD de Bellaterra indica que les restes de poda derivades de la tasca de jardiners professionals als habitatges particulars es recolliran una única vegada de forma extraordinària per part seva. Ho faran per enretirar l’excés de restes de jardineria que s’han acumulat als carrers de Bellaterra en les últimes setmanes.

Amb l’arribada dels mesos d’estiu, molts bellaterrencs i bellaterrenques han decidit podar els seus arbres i plantes i arreglar els seus jardins. Tot i que la recollida de brossa orgànica porta a porta a Bellaterra permet que l’Ajuntament enretiri una bossa de fins a 20 litres de capacitat de poda per llar al dia, molts excedeixen aquest volum i esperen que el camió de les escombraries reculli totes les seves bosses. Tanmateix, la normativa de residus impedeix que s’excedeixi aquesta quantitat, i les restes es van acumulant als carrers.

Per això, des de l’Ajuntament recorden que l’excés de poda s’ha de portar directament a la deixalleria municipal, gratuïta fins a 250 kgs/dia, diuen des de l’EMD. L’administració bellaterrenca diu en un comunicat també que “els jardiners professionals s’han d’endur totes les restes de poda que es generen en les seves feines”.

Des de l’entitat finalitzen fent una crida al civisme al veïnat de Bellaterra.