Tenint en compte les últimes dades, es pot interpretar que a Cerdanyola del Vallès no hi ha indicis d’un rebrot de coronavirus. Des del 26 de maig, a la ciutat s’han registrat només 18 casos nous, segons les dades del mapa de casos positius per municipis. Des de l’inici de la pandèmia, el sistema de salut ha detectat 621 casos a Cerdanyola a data del 8 de juliol.

Sense repunt de contagis

El ritme de contagis actual està molt allunyat del que es va patir durant les setmanes més crítiques de la pandèmia. A inicis del mes d’abril es van començar a comptabilitzar el nombre de persones de cada municipi que havia donat positiu de COVID-19 a les diferents proves diagnòstiques. Des d’aleshores, la xifra a Cerdanyola va sumar nous casos gairebé cada dia.

En deu dies, del 9 al 19 d’abril, es va passar de 275 casos positius a 451. Durant aquells deu dies es detectava una mitjana de 17 casos cada dia. La xifra va seguir pujant durant tot el mes d’abril fins que la corba es va començar a estabilitzar, però mantenint la suma de casos, al mes de maig.

Actualment, la mitjana de nous casos detectats a Cerdanyola entre el 26 de maig i el 7 de juliol és de 0,42 diaris. És a dir, una xifra molt allunyada de la mitjana registrada a l’abril. La tendència coincideix amb l’evolució de la pandèmia al conjunt de Catalunya i l’estat.

Caldrà també tenir en compte l’evolució als municipis propers a Cerdanyola, ja que la mobilitat entre les ciutats del Vallès Occidentalamb Barcelona és alta. En el cas de la capital catalana, en la darrera setmana s’ha detectat un augment dels casos (60 nous casos en una setmana), però des de l’Ajuntament barceloní asseguren que es tracta d’un “petit augment” i que la capital catalana no viu “ni de lluny” la situació de Lleida.

Dos pacients hospitalitzats al Parc Taulí

Pel que fa a l’actualitat de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, centre de referència pels cerdanyolencs, segons les últimes dades oficials hi ha dues persones hospitalitzades per Covid-19. La situació és totalment contrària a la viscuda entre els mesos de març i abril. El 3 d’abril, el Parc Taulí tenia 631 persones hospitalitzades per coronavirus, i el mateix mes va arribar a tenir-ne una setantena a l’UCI. 


FOTO PORTADA: Un bellaterrenc passeja amb mascareta per la Via Verda | Toni Alfaro