L’estiu comporta canvis a la vida quotidiana de molts veïns i veïnes, però potser el més important per la nostra salut és la calor. En el cas de persones grans o amb malalties cròniques específiques, la calor pot ser un gran problema que cal gestionar adequadament. Per això, el Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona activa com cada estiu el Protocol de Temperatures Extremes per prevenir els riscos de la calor.

Des de la Diputació, encarregada del servei de teleassistència, treballen per revisar especialment el Meteocat i les alarmes del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) a la província de Barcelona sobre alertes per calor. Des del 29 de juny, el servei de teleassistència treballa per oferir informació útil a les persones més fràgils sobre com afrontar la calor, i ja comptabilitza més de 2.300 trucades.

Entre les recomanacions per protegir-se del sol i la calor, des de la Diputació remarquen especialment que cal prendre diferents mesures:

  • Protegir-se del sol si hem de sortir de casa
  • Protegir-se de la calor, portant roba fresca i deixant de banda peces de roba gruixuda
  • Evitar sortir al carrer entre les 12 i les 17 h
  • Beure aigua en abundància, segons hagi recomanat un professional sanitari
  • Abaixar les persianes quan toqui el sol, tancant portes i finestres
  • Ventilar l’habitatge durant la nit

Què és el Servei Local de Teleassistència?

El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona és un servei d’atenció domiciliària que garanteix la seguretat i dona tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d’edat, fragilitat, solitud o dependència. Ho fa les 24 hores del dia i els 365 dies a l’any, detectant situacions d’emergència i donant resposta immediata a aquestes.

Actualment aquest servei es presta a 91.947 persones amb la col·laboració dels ajuntaments de la província de Barcelona (excepte la ciutat de Barcelona).