La que va ser veïna de Bellaterra i un dels noms més destacats del periodisme actual, Mònica Terribas, deixa el matinal de Catalunya Ràdio. Així ho ha explicat aquest divendres 17 de juliol, a l’inici del programa, a les 7 h, tot indicant als oients que “l’any que ve no estaré amb vosaltres”.

Terribas ha dit en el seu comiat que deixa la seva tasca “no per raons personals, no per raons familiars, ni perquè estigui cansada”. L’exbellaterrenca explica que “he decidit deixar ‘El matí de Catalunya Ràdio’ perquè crec que els engranatges d’una màquina tan exigent com aquesta no es poden permetre cap grinyol, i menys ara, i els engranatges grinyolen”.

Des de l’espai matinal ha desitjat molta sort a Catalunya Ràdio a partir d’ara, i ha assegurat que la direcció “trobarà una nova enginyera o enginyer que faci rutllar aquest meravellós motor com ells volen”. Alhora, ha volgut recordar que, “amb errors i amb errades, no ens hem traït en el servei que fem a la societat“, i ha explicat que seguirà estimant els mitjans públics de Catalunya on “hi ha un immens talent a totes i cadascuna de les categories professionals que li donen sentit i vida”.

Sobre els seus motius per deixar el programa de ràdio, ha reflexionat que “hi ha moments en la vida de cadascú en què has de triar la qualitat de vida amb la que vols treballar”.

FOTO PORTADA: Mònica Terribas, a l’Arxiu Nacional de Catalunya | Artur Ribera