La Generalitat de Catalunya ha anunciat noves restriccions a alguns municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona davant l’evolució de la pandèmia del coronavirus. Tot i que Bellaterra i Cerdanyola no es veuen afectats per les mesures anunciades, municipis propers com Montcada i Reixac i Barcelona hauran de complir amb les restriccions. 

Els municipis afectats són Barcelona, Viladecans, el Prat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just, Esplugues, l’Hospitalet, Montcada, Santa Coloma, Sant Adrià i Badalona. La Generalitat també exten les mesures a a Noguera i la resta del Segrià. En una roda de premsa aquest 17 de juliol, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha reconegut que hi ha transmissió comunitària i ha avisat que aquesta és “l’última oportunitat” abans de fer un confinament més dràstic de la població.

El Govern recomana no sortir de casa ni anar a segones residències, i ha anunciat el tancament de cinemes, teatres, esdeveniments esportius, gimnasos i locals d’oci nocturn. Així mateix, limita l’aforament interior de bars i restaurants al 50% i a un màxim de 10 persones en les reunions privades i públiques –amics i familiars, però també de feina. També queden prohibides les visites a residències de gent gran i s’incrementaran les mesures d’higiene als locals comercials.

FOTO PORTADA: Barcelona i bona part de la seva àrea metropolitana sí hauran d’aplicar restriccions | Cedida