Noves restriccions a l’Àrea Metropolitana pel COVID-19 que no afecten a Bellaterra

by | jul. 17, 2020 | Societat

Vistes de Barcelona des del Tibidabo | Cedida

La Generalitat de Catalunya ha anunciat noves restriccions a alguns municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona davant l’evolució de la pandèmia del coronavirus. Tot i que Bellaterra i Cerdanyola no es veuen afectats per les mesures anunciades, municipis propers com Montcada i Reixac i Barcelona hauran de complir amb les restriccions. 

Els municipis afectats són Barcelona, Viladecans, el Prat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just, Esplugues, l’Hospitalet, Montcada, Santa Coloma, Sant Adrià i Badalona. La Generalitat també exten les mesures a a Noguera i la resta del Segrià. En una roda de premsa aquest 17 de juliol, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha reconegut que hi ha transmissió comunitària i ha avisat que aquesta és “l’última oportunitat” abans de fer un confinament més dràstic de la població.

El Govern recomana no sortir de casa ni anar a segones residències, i ha anunciat el tancament de cinemes, teatres, esdeveniments esportius, gimnasos i locals d’oci nocturn. Així mateix, limita l’aforament interior de bars i restaurants al 50% i a un màxim de 10 persones en les reunions privades i públiques –amics i familiars, però també de feina. També queden prohibides les visites a residències de gent gran i s’incrementaran les mesures d’higiene als locals comercials.

FOTO PORTADA: Barcelona i bona part de la seva àrea metropolitana sí hauran d’aplicar restriccions | Cedida

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: