El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat l’acord de la Junta de Veïns de l’EMD per regular el trànsit de vehicles amb pilones al carrer que puja al Pla dels Estels des de la plaça de la Mare de Déu de Montserrat. Així es va publicar al Butlletí Oficial de la Província (BOP) de Barcelona del 17 de juliol, amb data de 8 de juliol, en una resolució que donava la raó a l’Ajuntament de Cerdanyola.

L’acord va tirar endavant al ple del 27 de juliol de 2016 amb els vots a favor de Gent per Bellaterra i Convergència Democràtica de Catalunya, i l’abstenció d’Esquerra Republicana, segons recull l’acta de la sessió. Ara, però, la resolució implica que el Ple bellaterrenc haurà de formular un nou acord per regular el trànsit a la zona o deixar el pas lliure entre la plaça i el camí asfaltat que puja al Pla dels Estels.

Segons indiquen diversos veïns, la pilona de la plaça de la Mare de Déu de Montserrat no es va arribar a estrenar mai, tot i que el dispositiu per regular el pas sí que està instal·lat. La instal·lació d’aquesta pilona va tenir un cost de 18.503,33 euros a més d’altres despeses com el cost aproximat de manteniment (1.500 euros anuals) i altres despeses pel servei.

D’altra banda, la sentència del TSJC fa explícit que l’EMD de Bellaterra haurà de pagar 2.000 euros en concepte dels costos del contenciós administratiu.

Resolució del TSJC sobre les piliones de la plaça de la Mare de Déu de Montserrat | BOP