El veí Ignasi Roda, reconegut per l’associació santcugatenca Amics de Pedra i Sang

by | jul. 20, 2020 | Cultura, Sant Cugat

Roda, rebent l'obsequi del vano de l'actriu Marta Uxan | J. Pascual

El bellaterrenc Ignasi Roda va ser guardonat per l’entitat teatral Amics de Pedra i Sang de Sant Cugat del Vallès per la seva implicació al món teatral local. El dramaturg, cantautor, escriptor i pedagog de Bellaterra va ser homenatjat aquest dijous 16 de juliol al vespre amb l’escultura del vano, representativa de l’associació santcugatenca.

Segons va indicar la presidenta d’Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, el cas de Roda és una mostra de resistència del panorama cultural, i més en un context tan difícil com l’actual. I és que la santcugatenca va explicar que no sabien si entregar el guardó en un any com l’actual però, “precisament per la situació que vivim, té molt sentit fer-ho”, va assegurar.

El recorregut artístic de Roda es remunta fins al 1968, quan va crear el grup de cançó catalana El Tricicle, amb els seus germans Frederic i Àlvar Roda. També ha sigut un remarcable agent en el panorama cultural bellaterrenc, amb una important participació en la política i la societat de Bellaterra que va implicar fins i tot la creació del llibre sobre la història bellaterrenca Bellaterra. Crònica de 75 anys (2008).

L’entrega de l’obsequi de l’associació va coincidir amb la representació de la seva obra Monòlegs de parella, que aquest dijous presentava Roda com a part de la col·laboració amb el cicle Lectures a la Fresca d’enguany. Segons explica el bellaterrenc “no m’ho esperava en absolut”, tot i que se sent honorat per haver rebut el quart premi entregat per l’entitat.

Interpretada per l’actriu Marta Uxan, Monòlegs de parella organitzava una sèrie de petits esquetxos sobre les relacions en parella i com canvien en funció de l’edat i les circumstàncies. Abans de la seva representació, però, Roda va voler donar suport al món de la cultura, desitjant que ben aviat acabin les restriccions de la pandèmia per poder tornar a gaudir del fet social que suposa una representació en directe.

FOTO PORTADA: Roda, rebent l’obsequi del vano de l’actriu Marta Uxan | J. Pascual

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Ignasi Roda: ‘La inestable no es rendeix’

Ignasi Roda: ‘La inestable no es rendeix’

A principis dels 90 de segle passat, una família de Bellaterra va demanar a La Companyia Inestable de Bellaterra que els suggerís una idea per fer una celebració. Aleshores les forces imaginatives de Bellaterra es congriaven entorn de l’associació Amics de Bellaterra i els qui es volien lliurar a l’aventura interpretativa canalitzaven la seva gosadia a través de La Inestable i els seus muntatges i impromptus teatrals

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: