El veí Ignasi Roda, reconegut per l’associació santcugatenca Amics de Pedra i Sang

by | jul. 20, 2020 | Cultura, Sant Cugat

Roda, rebent l'obsequi del vano de l'actriu Marta Uxan | J. Pascual

El bellaterrenc Ignasi Roda va ser guardonat per l’entitat teatral Amics de Pedra i Sang de Sant Cugat del Vallès per la seva implicació al món teatral local. El dramaturg, cantautor, escriptor i pedagog de Bellaterra va ser homenatjat aquest dijous 16 de juliol al vespre amb l’escultura del vano, representativa de l’associació santcugatenca.

Segons va indicar la presidenta d’Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, el cas de Roda és una mostra de resistència del panorama cultural, i més en un context tan difícil com l’actual. I és que la santcugatenca va explicar que no sabien si entregar el guardó en un any com l’actual però, “precisament per la situació que vivim, té molt sentit fer-ho”, va assegurar.

El recorregut artístic de Roda es remunta fins al 1968, quan va crear el grup de cançó catalana El Tricicle, amb els seus germans Frederic i Àlvar Roda. També ha sigut un remarcable agent en el panorama cultural bellaterrenc, amb una important participació en la política i la societat de Bellaterra que va implicar fins i tot la creació del llibre sobre la història bellaterrenca Bellaterra. Crònica de 75 anys (2008).

L’entrega de l’obsequi de l’associació va coincidir amb la representació de la seva obra Monòlegs de parella, que aquest dijous presentava Roda com a part de la col·laboració amb el cicle Lectures a la Fresca d’enguany. Segons explica el bellaterrenc “no m’ho esperava en absolut”, tot i que se sent honorat per haver rebut el quart premi entregat per l’entitat.

Interpretada per l’actriu Marta Uxan, Monòlegs de parella organitzava una sèrie de petits esquetxos sobre les relacions en parella i com canvien en funció de l’edat i les circumstàncies. Abans de la seva representació, però, Roda va voler donar suport al món de la cultura, desitjant que ben aviat acabin les restriccions de la pandèmia per poder tornar a gaudir del fet social que suposa una representació en directe.

FOTO PORTADA: Roda, rebent l’obsequi del vano de l’actriu Marta Uxan | J. Pascual

Vols llegir més…?

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Bellaterra la primera Festa de Primavera en motiu de la celebració dels 75 anys de la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB), una jornada festiva organitzada per l’associació veïnal juntament amb altres veïns i veïnes de Bellaterra que ha aplegat un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, literàries gastronòmiques i lúdiques.

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

La Unió de Veïns ja té enllestit el programa de la Festa de Primavera prevista pel pròxim diumenge 15 de maig a Bellaterra. Serà una jornada festiva i sense cotxes que acumularà un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, infantils, literàries, gastronòmiques i lúdiques que tindran lloc principalment a la Font de la Bonaigua de Bellaterra. L’objectiu, gaudir d’una festa ecològica i sostenible i celebrar els 75 anys de l’associació veïnal que ja insta, en la mesura del possible, a desplaçar-se sense cotxes, tot passejant per Bellaterra.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: