El municipi de Cerdanyola ha registrat 27 casos confirmats de la Covid-19 des del 8 de juliol. Segons les dades del Departament de Salut i comptabilitzades només a nivell municipal, des de l’inici de la pandèmia la ciutat ha acumulat 648 casos positius i 2.964 sospitosos, que són aquelles persones amb símptomes compatibles amb la Covid-19 però als quals no se’ls ha fet una prova PCR ni un test ràpid.

Aquestes xifres encara estan allunyades dels nivells de contagis que es van registrats als mesos de març i abril. 

Durant els últims dies, s’estan fent públics els brots a diferents zones de Catalunya. Lleida, L’Hospitalet i Barcelona es veuen especialment afectades, però els repunts de casos, en major o menor intensitat, es registren de forma generalitzada arreu.

A Cerdanyola, des del 8 de juliol s’han registrat 27 casos positius, el que representa un petit repunt en comparació amb les baixes xifres registrades entre finals del mes de maig i inicis de juliol, on es van comptabilitzar 18 casos en 44 dies. En declaracions al TOT Cerdanyola, la regidora de Salut Pública a l’Ajuntament de Cerdanyola, Carme Arché, considerava aquest divendres que aquest repunt es tracta d’una tendència general i que, de moment, no es pot parlar de rebrot: “A Cerdanyola no hi ha un rebrot com el que s’ha detectat a l’Hospitalet”. 

L’augment d’aquests casos sospitosos pot estar relacionat amb un increment de proves PCR davant les amenaces de rebrots. La regidora Carme Arché també posava el focus en l’augment de casos entre els col·lectius més joves i alerta d’una relaxació en la presa de mesures de seguretat personals com l’ús de la mascareta. “Tothom té ganes d’abraçar-se, però cal anar amb molta cura”, destacava Arché. 

Davant l’evolució de la pandèmia a tot el territori, l’Ajuntament de Cerdanyola ha decidit suspendre les activitats que tenien en agenda fins al setembre: l’acte de dol per les persones que han mort durant la pandèmia, el Fantosfreak i la Nit d’estiu jove.

La regidora de Salut Pública aclareix que el govern ha decidit anul·lar aquestes activitats “per prudència” i no perquè actualment hi hagi un rebrot de casos positius a la ciutat. “Hem d’evitar que hi hagi rebrots en activitats col·lectives o festes”, assenyala Arché. 

FOTO PORTADA | Una motorista amb mascareta a la plaça del Pi | Redacció