La Cultura és un dels àmbits on la pandèmia de coronavirus ha tingut una incidència més profunda, tant a escala individual com col·lectiva. Per això, des de la Fundació Carulla han volgut engegar el programa SOS Cultura, per impulsar nous projectes culturals a través d’un programa de beques i ajuts per a propostes artístiques inèdites.

Durant el confinament ha quedat palesa la importància que té la cultura en les vides de les persones i de les societats. Ens fa sentir millor, ens connecta, ens fa més feliços, ens fa crítics i ens transforma. Té una enorme capacitat per ajudar a les persones i als col·lectius a abordar la por, l’aïllament, la solitud o les emocions contingudes i el poder per a millorar la salut de les persones, tant emocional com físicament.

Per això, les beques i ajuts de SOS Cultura busquen fomentar la participació cultural a través de quatre convocatòries: 

  • Suport a creacions artístiques a l’espai públic (20 beques de 4.000 €)
  • Suport a creacions literàries en llengua catalana (4 beques de 4.000 €)
  • Ajudes al desenvolupament de Mutare en el territori (3 ajudes de 4.000 €)
  • Tarifació social al Museu de la Vida Rural

En total, la Fundació destina 100.000 € a aquests ajuts i beques amb l’objectiu de posar en valor i activar la capacitat de la cultura i les arts com a motors de transformació social.

Des del ple convenciment que la cultura transforma i que ha de donar resposta als reptes que viu la societat catalana, cal fer costat als creadors i creadores perquè, ara més que mai, necessitem propostes culturals que ens ajudin a combatre els efectes negatius de la pandèmia”, explica Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla.

Per a més informació, podeu entrar a aquest enllaç.