Opta a una beca per projectes culturals

by | jul. 22, 2020 | Cultura

Les beques del programa SOS Cultura aposten pel talent artístic inèdit | Fund. Carulla

La Cultura és un dels àmbits on la pandèmia de coronavirus ha tingut una incidència més profunda, tant a escala individual com col·lectiva. Per això, des de la Fundació Carulla han volgut engegar el programa SOS Cultura, per impulsar nous projectes culturals a través d’un programa de beques i ajuts per a propostes artístiques inèdites.

Durant el confinament ha quedat palesa la importància que té la cultura en les vides de les persones i de les societats. Ens fa sentir millor, ens connecta, ens fa més feliços, ens fa crítics i ens transforma. Té una enorme capacitat per ajudar a les persones i als col·lectius a abordar la por, l’aïllament, la solitud o les emocions contingudes i el poder per a millorar la salut de les persones, tant emocional com físicament.

Per això, les beques i ajuts de SOS Cultura busquen fomentar la participació cultural a través de quatre convocatòries: 

  • Suport a creacions artístiques a l’espai públic (20 beques de 4.000 €)
  • Suport a creacions literàries en llengua catalana (4 beques de 4.000 €)
  • Ajudes al desenvolupament de Mutare en el territori (3 ajudes de 4.000 €)
  • Tarifació social al Museu de la Vida Rural

En total, la Fundació destina 100.000 € a aquests ajuts i beques amb l’objectiu de posar en valor i activar la capacitat de la cultura i les arts com a motors de transformació social.

Des del ple convenciment que la cultura transforma i que ha de donar resposta als reptes que viu la societat catalana, cal fer costat als creadors i creadores perquè, ara més que mai, necessitem propostes culturals que ens ajudin a combatre els efectes negatius de la pandèmia”, explica Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla.

Per a més informació, podeu entrar a aquest enllaç.

Vols llegir més…?

El Teatre Ateneu fomenta la cultura i la solidaritat per la Marató de TV3

El Teatre Ateneu fomenta la cultura i la solidaritat per la Marató de TV3

l Teatre Ateneu de Cerdanyola acollirà a l’obra La dona del tercer segona, el divendres 10 de desembre a les 20h. Es tracta d’un monòleg que reflexiona sobre les malalties mentals i és interpretat per Àurea Màrquez. La recaptació serà a benefici de la campanya de la Marató de TV3 2021, dedicada a la salut mental.

Tresserras confia en el canvi social per aconseguir noves polítiques

Tresserras confia en el canvi social per aconseguir noves polítiques

“Qüestionar la política democràtica ha facilitat que la dreta pugi a escala mundial”. Aquesta ha estat una frase que ha ressonat al centre cívic de Bellaterra aquest dijous al vespre, dia 1 de desembre. Joan Manuel Tresserras, doctor en Ciències de la Comunicació

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: