La Festa Major de Bellaterra 2020 ha estat finalment anul·lada definitivament. Segons ha fet públic l’EMD en un vídeo informatiu “L’EMD de Bellaterra ha pres la decisió de suspendre la Festa Major d’aquest any per reduïr al màxim el risc de contagis de la covid-19”.

Amb aquesta mesura l’administració aposta per prioritzar la salut de tota la ciutadania vistos també els nous contagis ocorreguts en forma de rebrots, en diferents parts de Catalunya les darreres setmanes.

A principis de juny, l’administració ja proposava que la Festa Major fos virtual. Després d’una primera reunió del Consell de Cultura, però, – l’òrgan de la institució on hi ha representació de totes les entitats – el format va trontollar. Encara a finals de juny, les diferents entitats i col·lectius apostaven per intentar mantenir un format presencial o semi-presencial amb flexibilitat i en consonància amb les mesures de seguretat sanitària.

La decisió final ha arribat aquest 22 de juliol, d’anul·lar la festa del poble que s’havia de celebrar del 4 al 6 de setembre d’enguany.

FOTO: Inflables durant la Festa Major de l’any passat. AUTOR: Albert Trepat