Aquest 2020 hem viscut un Dia del Llibre i la Rosa excepcional. Després que durant el Sant Jordi d’abril estiguéssim confinats, llibreries i floristeries es van organitzar pel passat 23 de juliol per celebrar la Diada de Sant Jordi i intentar mantenir, així, la jornada de celebració que tantes vendes i moviment dona al sector.

També a Bellaterra es va celebrar encapçalat pel quiosc i Llibreria Paper’s i el mitjà social i cultural BellaterraDiari. Durant tot el dia el veïnat va baixar a la plaça per passejar, comprar i escoltar les entrevistes que es van fer des del mitjà a la plaça i en retransmisió digital. Amb l’ajuda d’institucions, empreses i comerços del voltant, prop de dos centenars d’habitants van passar per la plaça durant tot el dia i van poder xerrar amb els autors, veïns i comerciants i comprar les publicacions del moment.

Víctor Montferrer, de la Llibreria Paper’s, valorava: “el dimarts pràcticament no podíem celebrar-ho i ha estat una meravella comparat amb el Sant Jordi de l’any passat”. Montferrer comentava que l’any passat el Sant Jordi va caure en Setmana Santa pel mig, just després del dilluns de Pasqua, el que va suposar que molta gent no hi sigués o no gastés.

Tot i així, el que destaca per sobre de tot per l’organitzador és “una resposta del poble al·lucinant davant d’una situació excepcional”, on “gairebé tothom va venir i la gent ha respost a l’intent de dinamitzar la cultura i vida del poble”. És molt difícil comparar, però a nivell de vendes estaria gairebé igualat a l’any passat, considerat un Sant Jordi “de veritat” però molt mal posicionat pel que fa a dates i meteorologia.

Malgrat les circumstàncies Montferrer valorarava que la resposta de la gent va ser “meravellosa”, ja que “hem portat més autors que mai, hem fet una molt bona difusió amb el mitjà i l’organització, malgrat pot millorar, ha estat molt positiva i repercutirà positivament en els clients i ambient”.

Podeu veure les fotos de la jornada a continuació:

També podeu veure totes les entrevistes als autors al nostre canal d’Instagram.