El veïnat respon “meravellosament” al Dia del Llibre i la Rosa a Bellaterra

by | jul. 24, 2020 | Cultura

Aquest 2020 hem viscut un Dia del Llibre i la Rosa excepcional. Després que durant el Sant Jordi d’abril estiguéssim confinats, llibreries i floristeries es van organitzar pel passat 23 de juliol per celebrar la Diada de Sant Jordi i intentar mantenir, així, la jornada de celebració que tantes vendes i moviment dona al sector.

També a Bellaterra es va celebrar encapçalat pel quiosc i Llibreria Paper’s i el mitjà social i cultural BellaterraDiari. Durant tot el dia el veïnat va baixar a la plaça per passejar, comprar i escoltar les entrevistes que es van fer des del mitjà a la plaça i en retransmisió digital. Amb l’ajuda d’institucions, empreses i comerços del voltant, prop de dos centenars d’habitants van passar per la plaça durant tot el dia i van poder xerrar amb els autors, veïns i comerciants i comprar les publicacions del moment.

Víctor Montferrer, de la Llibreria Paper’s, valorava: “el dimarts pràcticament no podíem celebrar-ho i ha estat una meravella comparat amb el Sant Jordi de l’any passat”. Montferrer comentava que l’any passat el Sant Jordi va caure en Setmana Santa pel mig, just després del dilluns de Pasqua, el que va suposar que molta gent no hi sigués o no gastés.

Tot i així, el que destaca per sobre de tot per l’organitzador és “una resposta del poble al·lucinant davant d’una situació excepcional”, on “gairebé tothom va venir i la gent ha respost a l’intent de dinamitzar la cultura i vida del poble”. És molt difícil comparar, però a nivell de vendes estaria gairebé igualat a l’any passat, considerat un Sant Jordi “de veritat” però molt mal posicionat pel que fa a dates i meteorologia.

Malgrat les circumstàncies Montferrer valorarava que la resposta de la gent va ser “meravellosa”, ja que “hem portat més autors que mai, hem fet una molt bona difusió amb el mitjà i l’organització, malgrat pot millorar, ha estat molt positiva i repercutirà positivament en els clients i ambient”.

Podeu veure les fotos de la jornada a continuació:

També podeu veure totes les entrevistes als autors al nostre canal d’Instagram.

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: