L’associació veïnal Unió de Veïns de Bellaterra està en contra de la suspensió de la Festa Major de Bellaterra que l’EMD va decretar aquest dimecres 22 de juliol. La celebració s’anava a fer al llarg del primer cap de setmana de setembre, però després de dos consells de Cultura al llarg del mes de juny i una reunió a finals de juliol, la festa grossa de Bellaterra no es durà a terme enguany.

La junta directiva de l’entitat apunta en un comunicat publicat a la seva web que les entitats van conèixer la decisió només començar la reunió que es va organitzar el dimecres, segons s’havia anunciat al Ple de la Junta de Veïns del passat dilluns 20. “Algunes entitats, com nosaltres mateixos, vàrem comentar que, tot i entendre que els nombrosos rebrots actuals aconsellen no fer cap activitat presencial, sí que es podrien mantenir algunes de les activitats en format telemàtic” indiquen des de l’associació.

Entre altres opcions, es va proposar que algunes entitats, com El Musical de Bellaterra, Can Ninot o la mateixa Unió de Veïns presentessin algunes activitats en streaming. Tot i això, expliquen que l’EMD de Bellaterra va reafirmar la seva voluntat d’anul·lar completament la Festa Major “amb l’argument de què, a més a més del risc sanitari, no veia bé que <<algunes entitats organitzessin accions telemàtiques i d’altres no>>”, diuen al comunicat.

La Unió lamenta així la decisió de l’administració bellaterrenca i creu que “les circumstàncies actuals són una oportunitat per demostrar creativitat i enginy“. La cancel·lació de la festa, però, no ha deixat possibilitat d’adaptació per aquesta i la resta d’entitats.