“10 anys d’EMD”

by | jul. 27, 2020 | Opinió

Jordi Macarulla, vocal de Convergents a l'EMD de Bellaterra | Redacció

“Totes les xifres d’anys d’esdeveniments que acaben en 0 es presten a escriure i opinar sobre el fet que les envolta i els 10 anys de l’EMD no podien ser menys.

Bellaterra ha tingut des de sempre l’esperit de poble o com a mínim d’una comunitat separada de Cerdanyola i així ho ha mostrat amb les diferents incursions cap a la independència o cap a assolir un major autogovern. Per desgràcia totes han tingut un final no desitjat.

Ara complim els 10 anys d’EMD i ens toca, cadascú des del seu punt de vista, donar l’opinió sobre allò que creiem positiu i allò que creiem millorable.

Com a aspecte positiu recalcaria que l’existència d’una EMD, que és l’entitat municipal inferior al municipi, és el que més ens dóna suport a aquell esperit històric d’independència i que al mateix temps ens dóna una certa legitimitat administrativa per dir que som de Bellaterra i que el nostre poble es Bellaterra. La llàstima és que aquest aspecte positiu de “sentiment” no es veu acompanyat pels fets estructurals i socials que tot veí espera gaudir d’aquesta figura administrativa que és l’EMD.

Sense menysprear l’esforç i dedicació dels darrers equips de govern i sense obviar les enormes dificultats que les relacions amb un ajuntament advers comporten, els resultats per la nostra comunitat són els que són i, a fi de comptes, resultats és el que el veí necessita i valora de la gestió dels governants.

La decaient situació en el que respecta a seguretat, neteja, infraestructura tercermundista, trànsit desmesurat, nul·la influencia amb les relacions amb l’ajuntament, zero inversions en millora urbanística i social…, -i així podríem anar seguint- ens porta a pensar que la Bellaterra dels últims 10 anys -és a dir dels 10 anys d’EMD- no ha progressat en cap dels aspectes que contribueixen a fer-nos gaudir d’una millor vida ciutadana privada, publica i social.

Un històric i continuat enfrontament entre institucions, EMD i Ajuntament, ens ha portat a una situació de molt difícil sortida. Malgrat la conveniència de la seva aplicació, tots tenim a la memòria la deficient gestió de, pilones, càmeres, CAP (Centre Assistència Primària), zones verdes d’aparcament i tants altres que fins a dia d’avui només han servit per crear conflictes judicials amb l’Ajuntament i una despesa mal aprofitada.

I amb tot això lamentem que, siguem “ben pensats” i diguem que per un excés d’ambició política, vam deixar escapar l’única oportunitat que teníem a l’abast de les mans, per poder fer progressar Bellaterra, tant a nivell d’infraestructura com a nivell social, amb la signatura d’un nou Conveni que ens dotava de competències i recursos suficients per assolir-ho. Una oportunitat que hem deixat passar i que tardarà molt a tornar.

No obstant i això també estic segur que si no tinguéssim l’EMD tampoc tindríem res d’allò que necessitem i trobem a faltar, i ens costaria una mica més sentir que som de Bellaterra i que el nostre poble es Bellaterra.”

Jordi Macarulla, Vocal de Convergents a l’EMD de Bellaterra

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

“Si el català està en perill d’extinció, la culpa és de nosaltres, els catalans”

“Si el català està en perill d’extinció, la culpa és de nosaltres, els catalans”

De la mateixa manera que si ho estigués el danès o el suec, la culpa fora, dels danesos i els suecs, respectivament. Es dirà que aquests tenen un estat propi que defensarà la seva llengua, però tant mateix podríem dir que si el francès desapareix del Canadà, el castellà de Puerto Rico o el flamenc de Bèlgica, la responsabilitat fora dels quebequesos, dels porto-riquenys i dels flamencs.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: