10 anys d’EMD, i què? Quins són els avantatges de tenir un organisme administratiu (que no polític, i això ho haurien de tenir ben clar els veïns de Bellaterra) respecte al que hi havia abans? 

Miro Bellaterra, passejo per Bellaterra i veig la mateixa deixadesa que hi havia: estesa de cablejats telefònics i elèctrics malgirbats, parterres abandonats, voreres aixecades, solars bruts, deixadesa urbanística, minses millores que segurament s’haurien fet sense tenir EMD, etc.  I això pel que fa al que veuen els meus ulls. Perquè, el que sent el meu cor és l’absència absoluta de vida cultural, de creació comuna, de vida imaginativa, de cultiu d’una identitat pròpia que potser, qui sap, un dia, ens faria proclamar que, certament hauríem arribat a ser un poble.

Per aquesta EMD que tenim ha dedicat 10 anys a incrementar la distància entre Cerdanyola i Bellaterra, amb enfrontaments, plets i picabaralles estèrils, sense ser conscients que l’entitat es un organisme que, sí o sí, ha de treballar per entendre’s i buscar les vies necessàries de comunicació i col·laboració, de comú acord, amb el consistori, per tal que aquest bocí de Vallès sigui, no només un lloc per venir-hi a dormir sinó també per a gaudir i descobrir. 

Una EMD entestada a fer prevaldre abassegadorament una majoria absoluta, en recrear un model burocràtic i de funcionariat obsolet en comptes de cercar la simplicitat i la relació humana. Uns càrrecs que juguen a ser polítics sense cap mena de formació ni d’ideologia.

I el que em passa és que passejo amb els meus néts i només els puc explicar coses sobre el que era Bellaterra i no pas el que és. Res de nou ha sorgit de fa, no només 10 anys sinó més enllà, des que algú va decidir que el més important era tenir poder, ni que fos un vulgar poder administratiu. 

No és d’estranyar, doncs, que la resposta dels bellaterrencs a la pregunta de Bellaterra Diari de què opinen sobre l’EMD sigui tan decebedora. 

Els qui es creuen manar han fracassat estrepitosament, com ho han fet els qui els hi han renovat la confiança, votació darrera votació. 

No, no portem 10 anys de grisor infinita sinó 30. Les cròniques futures en donaran de fe. I els 10 anys d’aquesta EMD ens han cobert d’una espessida boira que no deixa veure tot el bo que podria ser Bellaterra, portant-la a la més absoluta mediocritat.