Tendència a l’estabilització després de 160 nous positius a la ciutat en tres setmanes

by | ag. 17, 2020 | Societat

Anàlisi d'una prova PCR al laboratori | ACN

Bellaterra i Cerdanyola comptabilitzen quasi 160 casos nous de coronavirus des de finals del mes de juliol. La xifra de contagiats per la COVID-19 arriba ja als 891 casos confirmats des de l’inici de la pandèmia al municipi, en contraposició amb els 733 que hi havia el 29 de juliol.

Després de l’inici dels rebrots a la zona metropolitana de Barcelona a mitjans del mes passat, i segons dades de la Generalitat de Catalunya obtingudes a través del portal de la Diputació de Barcelona, al nostre municipi s’han comptabilitzat 158 casos més fins aquest 17 d’agost.

Ara bé, la tendència de les últimes jornades indica una certa tendència a la estabilització en els contagis.

Si entre la segona meitat de juliol la tendència va anar creixent, fins al dia 31, arribant als 155 casos nous en dos setmanes, el rebrot va arribar al seu màxim fins al moment entre el 31 de juliol i el 3 d’agost, amb 21 noves persones confirmades amb COVID-19 cadascun d’aquests dies. Des de llavors, els nous contagis han disminuït lleugerament, i entre el 10 i el 16 d’agost es van comptabilitzar 33 casos nous de coronavirus al municipi.

16 noves defuncions en un mes i mig a la comarca

En el cas del Vallès Occidental, durant l’última setmana hi van haver 761 nous casos confirmats de coronavirus. Unes dades que arriben després de diverses campanyes de realització de proves PCR a diferents localitats de la comarca, com Sabadell, Terrassa o Ripollet.

D’altra banda, les defuncions per la COVID-19 a la comarca augmenten molt lleugerament entre principis de juliol i mitjans d’agost. Així, si a inicis del mes passat es comptabilitzaven 1.421 persones difuntes per la malaltia des de l’inici de la crisi, aquest dilluns 17 d’agost la xifra augmentava en 16 persones, fins als 1437 casos, segons la Generalitat.

Les autoritats destaquen, però, que cal anar amb compte i mantenir les precaucions, especialment en el cas dels botellots i les trobades de joves, que han significat en moltes ocasions els focus de nous contagis i han estat prohibits.

En aquest sentit, des de l’executiu espanyol es va pactar el passat divendres 14 prohibir fumar a la via pública i espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar la distància interpersonal de 2 metres, entre altres noves mesures per frenar els contagis.

FOTO PORTADA: Anàlisi d’una prova PCR al laboratori | ACN

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Els locals d’oci nocturn exteriors podran obrir a partir de la mitjanit de dimecres a dijous fins les 3 de la matinada si els casos d’infectats per covid-19 segueixen baixant com fins ara. Tot i estar obligats a tancar a les 3 de la matinada, tindran mitja hora per desallotjar els clients. El mateix passarà en el cas de a restauració, a qui s’ampliarà mitja hora els seus horaris, fins la 1 de la matinada amb la posterior mitja hora de marge pel tancament.

La ‘macrobotellada’ de 8.000 persones a la UAB desperta una forta indignació

La ‘macrobotellada’ de 8.000 persones a la UAB desperta una forta indignació

Al voltant 8.000 persones es van concentrar en una “botellada” la matinada de dissabte a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Una trobada que va sorgir a través d’una falsa convocatòria festiva a la Facultat d’Enginyeria que havia corregut per les xarxes socials. Els milers de persones que hi van acudir, en descobrir que no hi havia cap festa formalment organitzada, van decidir igualment seguir la festa en forma de “botellada”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: