Bellaterra i Cerdanyola comptabilitzen quasi 160 casos nous de coronavirus des de finals del mes de juliol. La xifra de contagiats per la COVID-19 arriba ja als 891 casos confirmats des de l’inici de la pandèmia al municipi, en contraposició amb els 733 que hi havia el 29 de juliol.

Després de l’inici dels rebrots a la zona metropolitana de Barcelona a mitjans del mes passat, i segons dades de la Generalitat de Catalunya obtingudes a través del portal de la Diputació de Barcelona, al nostre municipi s’han comptabilitzat 158 casos més fins aquest 17 d’agost.

Ara bé, la tendència de les últimes jornades indica una certa tendència a la estabilització en els contagis.

Si entre la segona meitat de juliol la tendència va anar creixent, fins al dia 31, arribant als 155 casos nous en dos setmanes, el rebrot va arribar al seu màxim fins al moment entre el 31 de juliol i el 3 d’agost, amb 21 noves persones confirmades amb COVID-19 cadascun d’aquests dies. Des de llavors, els nous contagis han disminuït lleugerament, i entre el 10 i el 16 d’agost es van comptabilitzar 33 casos nous de coronavirus al municipi.

16 noves defuncions en un mes i mig a la comarca

En el cas del Vallès Occidental, durant l’última setmana hi van haver 761 nous casos confirmats de coronavirus. Unes dades que arriben després de diverses campanyes de realització de proves PCR a diferents localitats de la comarca, com Sabadell, Terrassa o Ripollet.

D’altra banda, les defuncions per la COVID-19 a la comarca augmenten molt lleugerament entre principis de juliol i mitjans d’agost. Així, si a inicis del mes passat es comptabilitzaven 1.421 persones difuntes per la malaltia des de l’inici de la crisi, aquest dilluns 17 d’agost la xifra augmentava en 16 persones, fins als 1437 casos, segons la Generalitat.

Les autoritats destaquen, però, que cal anar amb compte i mantenir les precaucions, especialment en el cas dels botellots i les trobades de joves, que han significat en moltes ocasions els focus de nous contagis i han estat prohibits.

En aquest sentit, des de l’executiu espanyol es va pactar el passat divendres 14 prohibir fumar a la via pública i espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar la distància interpersonal de 2 metres, entre altres noves mesures per frenar els contagis.

FOTO PORTADA: Anàlisi d’una prova PCR al laboratori | ACN