Física i matemàtiques, amb la nota de tall més alta per novè any seguit

by | ag. 18, 2020 | Societat

Campus de la UAB | Arxiu

El Grau en Física i Matemàtiques ha obtingut la nota de tall més alta de tot el sistema universitari català, un 13,528 sobre 14, segons informen des de la UAB. Una situació que es repeteix per novè any consecutiu.

A la Universitat Autònoma, 11 graus s’han situat per sobre dels dotze punts. Així, al de Física + Matemàtiques el segueixen alguns com Medicina (UAB-UPF) (13,042), Filosofia, Política i Economia (UAB-UPF) (13,018), Física+Química (12,802), Ciències biomèdiques (12,702) o Física (12,300).

La UAB destaca entre aquests resultats que esdevé una de les universitats catalanes amb més titulacions per sobre dels deu punts de nota de tall. Mentre que el curs passat van ser 27 titulacions per sobre del 10, enguany en són 32.

En total, hi ha 74 estudis oferts per la UAB que pugen la nota de tall respecte el curs passat, en un any rècord de preinscripcions universitàries a tot Catalunya. A més, des de la universitat situada a Bellaterra destaquen també el bon resultat que han obtingut les noves titulacions que ofereix l’Autònoma el proper curs: Ciències (11,208), Bioinformàtica (9,104), Estudis d’Espanyol i Xinès: Llengua, Literatura i Cultura (5,708), Enginyeria d’Automoció (EU Salesiana de Sarrià) (5,518) i Filologia Catalana: Estudis de Literatura i Lingüística (5,000).

Medicina i Psicologia, els estudis més sol·licitats

Pel que fa als estudis més sol·licitats, Medicina i Psicologia són els que han sigut indicats com a primera preferència, per segon any seguit. Fins a 917 persones ho han fet a Medicina (per 654 persones del curs passat), i 820 a Psicologia (pels 605 del curs passat), unes xifres que les situen entre els 10 estudis més sol·licitats de tota Catalunya.

En total, la UAB oferirà pel pròxim curs un total de 8.325 places, 85 més que l’any 2019. Es tracta de la segona universitat catalana amb més places ofertades, després de la Universitat de Barcelona (UB), amb 10.623 places.

La matrícula de les persones que han obtingut plaça a les carreres sol·licitades en primera preferència té lloc al setembre: entre el 7 i el 10 es farà la matrícula pels assignats en primera preferència, mentre que entre el 18 i el 23 es farà pels de segona assignació.

FOTO PORTADA: Campus de la UAB | Arxiu

Vols llegir més…?

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang ubicada al Centre Cívic de Bellaterra aquest dijous 22 de setembre del 2022. Els bellaterrencs i bellaterrenques podran fer les seves donacions de sang en dues franges horàries: de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

Després de 17 anys al capdavant de l’escola bressol bellaterrenca “La Llar d’en Pitus”, la seva directora, Queralt Martín, ha decidit posar punt i seguit al projecte. Punt i seguit, perquè a partir d’aquest curs ha canviat la propietat de l’escola quedant a mans de la Marta Castelló i l’Antònia Latorre, professionals de l’escola bressol “La Mainada” de Sant Cugat.

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

Bellaterra ha celebrat de nou la seva Festa Major, que comença de la mà de l’inici del mes de setembre. Com és habitual, ha acollit diverses activitats, com ara concerts, tertúlies, torneigs esportius, la tradicional baixada de carros i patinets. En fem un recull d’imatges d’algunes de les activitats que han donat vida a la Festa Major

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: