Física i matemàtiques, amb la nota de tall més alta per novè any seguit

by | ag. 18, 2020 | Societat

Campus de la UAB | Arxiu

El Grau en Física i Matemàtiques ha obtingut la nota de tall més alta de tot el sistema universitari català, un 13,528 sobre 14, segons informen des de la UAB. Una situació que es repeteix per novè any consecutiu.

A la Universitat Autònoma, 11 graus s’han situat per sobre dels dotze punts. Així, al de Física + Matemàtiques el segueixen alguns com Medicina (UAB-UPF) (13,042), Filosofia, Política i Economia (UAB-UPF) (13,018), Física+Química (12,802), Ciències biomèdiques (12,702) o Física (12,300).

La UAB destaca entre aquests resultats que esdevé una de les universitats catalanes amb més titulacions per sobre dels deu punts de nota de tall. Mentre que el curs passat van ser 27 titulacions per sobre del 10, enguany en són 32.

En total, hi ha 74 estudis oferts per la UAB que pugen la nota de tall respecte el curs passat, en un any rècord de preinscripcions universitàries a tot Catalunya. A més, des de la universitat situada a Bellaterra destaquen també el bon resultat que han obtingut les noves titulacions que ofereix l’Autònoma el proper curs: Ciències (11,208), Bioinformàtica (9,104), Estudis d’Espanyol i Xinès: Llengua, Literatura i Cultura (5,708), Enginyeria d’Automoció (EU Salesiana de Sarrià) (5,518) i Filologia Catalana: Estudis de Literatura i Lingüística (5,000).

Medicina i Psicologia, els estudis més sol·licitats

Pel que fa als estudis més sol·licitats, Medicina i Psicologia són els que han sigut indicats com a primera preferència, per segon any seguit. Fins a 917 persones ho han fet a Medicina (per 654 persones del curs passat), i 820 a Psicologia (pels 605 del curs passat), unes xifres que les situen entre els 10 estudis més sol·licitats de tota Catalunya.

En total, la UAB oferirà pel pròxim curs un total de 8.325 places, 85 més que l’any 2019. Es tracta de la segona universitat catalana amb més places ofertades, després de la Universitat de Barcelona (UB), amb 10.623 places.

La matrícula de les persones que han obtingut plaça a les carreres sol·licitades en primera preferència té lloc al setembre: entre el 7 i el 10 es farà la matrícula pels assignats en primera preferència, mentre que entre el 18 i el 23 es farà pels de segona assignació.

FOTO PORTADA: Campus de la UAB | Arxiu

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Els Amics de Sant Pau de Riu-Sec celebren el seu 5è Aplec i mostra d’entitats el diumenge 3 d’octubre. Un acte festiu i alhora reivindicatiu organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell que arriba després després de ser posposat el mes de maig a causa de la pandèmia

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

Un total de 2.745 alumnes han començat el curs escolar a algun dels centres educatius que formen part de Bellaterra i el que significa gairebé el mateix nombre d’habitants bellaterrencs i bellaterrenques. Una xifra que reafirma la idea de Bellaterra com a àrea escolar

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: