Des del 18 d’agost els bellaterrencs han de complir noves mesures per prevenir els contagis per la COVID-19 que es van consensuar per unanimitat el passat divendres entre totes les Comunitats Autònomes i el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, en un Consell Interterritorial extraordinari a Madrid.

1. Puc anar a prendre una copa a una discoteca?

No, tots els locals d’oci de Catalunya, així com discoteques, sales de ball o bars musicals tenen prohibit obrir les portes per la resolució 1840 del 24 de juliol que es va prorrogar amb la resolució 2024 publicada al DOGC, vigents fins que es publiquin les noves mesures estatals al Diari oficial de la Generalitat (DOGC).

2. En quines condicions puc anar a un bar o un restaurant?

Els bars i locals de restauració hauran de garantir la distància mínima 1,5 metres entre els clients a la taula o a la barra i limitar 10 persones per taula o barra. L’horari de tancament serà fins a l’1 de la matinada i els restauradors no podran admetre nous clients a partir de les 00:00.

3. Puc anar a visitar el meu familiar a la residència?

Sí, però només podrà visitar al resident una persona i una hora com a màxim al dia. Totes les visites que es facin a la residència hauran de ser esglaonades per no coincidir.

4. En tots els casos?

No, queden exemptes de la mesura anterior els residents en fase terminal.

5. Puc portar a passejar el meu familiar fora de la residència?

Sí, però la direcció del centre haurà de limitar al màxim les sortides dels residents.

6. Com treballador d’una residència, he de passar alguna prova específica quan torni de vacances?

Sí, tots els empleats que es reincorporin de permisos i vacances hauran de sotmetre’s a tests PCR. Tots els professionals i tots els nou ingressos amb un decalatge màxim de 72 hores.

7. Puc organitzar un esdeveniment?

Sí, però cal seguir les mesures indicades per prevenir la COVID-19 com la distància de seguretat, mascareta i gel hidroalcohòlic. En el cas d’esdeveniments multitudinaris, l’autoritat sanitària haurà de fer una avaluació de risc específica.

8. Què passa si he estat en contacte amb un grup que ha donat positiu per COVID-19?

Obligatòriament, s’han de fer clivatges de PCR a grups específics en localitzacions amb brot de coronavirus.

9. Puc consumir begudes alcohòliques al carrer?

Es prohibeix el consum de begudes alcohòliques en grup i específicament, el botellot.

10. Puc fumar al carrer?

Sí, es pot fumar al carrer o en espais a l’aire lliure sempre que es compleixi la distància de seguretat mínima de 2 metres.

11. Puc quedar amb amics i familiars?

Sí, però les autoritats recomanen limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones i fer-ho només amb grups de convivència estable.

Aquestes mesures s’afegeixen a les que ja estaven vigents a Catalunya abans del 18 d’agost.