Prohibides les reunions socials de més de 10 persones i 500.000 tests a les escoles

by | ag. 24, 2020 | Societat

Quim Torra, durant la roda de premsa d'aquest dilluns | Generalitat de Catalunya

Catalunya prohibeix les reunions socials de més de 10 persones tant a l’àmbit privat com públic. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dilluns 24 a la roda de premsa des del Palau de la Generalitat on també ha confirmat que es mantindrà la prohibició de fumar i consumir alcohol en espais públics i el tancament de l’oci nocturn.

El president de la Generalitat afirma la importància de “rebaixar la interacció social i a disminuir l’activitat” i la posada en marxa de l‘Operació setembre per tal d’aconseguir aplanar la corba en aquestes tres pròximes setmanes. 

També s’ha anunciat que demà hi haurà Consell Executiu per aprovar el pla d’obertura de les escoles i concretar les mesures que es portaran a terme amb el conseller de Salut i Educació. Fins al moment, Quim Torra ha afirmat que des del 15 de setembre i fins al 15 de novembre es faran 500.000 proves PCR a les escoles i instituts de Catalunya per “poder realitzar un cribratge poblacional”. 

Sobre la ràtio d’alumnes que hi haurà a les aules de les escoles i instituts, Quim Torra ha afirmat que a primària seran “menys de 20 alumnes per grup i a secundària quan no es pugui arribar a aquests ràtios s’hauran de prendre totes les mesures necessàries”.

L’ús de mascaretes seguirà sent obligatori a tota a Catalunya pels més grans de 12 anys, excepte en aquelles zones que es trobin amb un alt risc de rebrot on la mascareta serà obligatòria a partir dels 6 anys.

FOTO PORTADA: Quim Torra, durant la roda de premsa d’aquest dilluns | Generalitat de Catalunya

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: