Un total de 87 persones han perdut la vida des que va començar la pandèmia a causa de la COVID-19 a Bellaterra i Cerdanyola del Vallès. Així ho indiquen les dades aportades per la Generalitat de Catalunya per primer cop des de l’inici de la crisi del coronavirus, i que fins ara només recollien les defuncions per comarca.

Les dades indiquen que al municipi, des de l’inici de la pandèmia i fins al 24 d’agost, s’han fet un total de 8.344 proves PCR, el 8,70% de les quals han donat positiu. Entre les persones que han patit la malaltia, alhora, la mitjana d’edat ha sigut de 53 anys, i des del 29 d’abril hi ha hagut 12 ingressos hospitalaris per COVID-19 entre el veïnat de la ciutat, tot i que cap a l’UCI.

D’altra banda, la pandèmia ha afectat fins ara més a dones que a homes. Concretament, el 52’17% dels afectats han sigut dones, mentre que el 47’83% eren homes.

Evolució de la pandèmia a la ciutat segons els casos PCR | Generalitat de Catalunya

Més de 900 casos positius

Pel que fa a les últimes dades, Cerdanyola i Bellaterra es troben en una situació d’alt risc de rebrot, amb 905 casos confirmats acumulats des de l’inici de la pandèmia a data del 24 d’agost. Això suposa 14 casos més que fa una setmana a la ciutat, amb una taxa de reproducció de la malaltia que a data del 21 d’agost era de 1,68, que vol dir que cada persona malalta encomana una mica més d’una persona i mitja.

De tots aquests casos, les residències de gent gran van acumular-ne una bona part, arribant a contagiar-se 202 persones. Entre elles, només 1 va estar ingressada. Tanmateix, aquests centres van aplegar la meitat de les defuncions al total de la ciutat, amb 44 als diversos geriàtrics del municipi. Aquesta dada suposa que el 51% de les morts per coronavirus a Cerdanyola van ser a un centre de gent gran.

Evolució de la pandèmia a Barberà segons el risc de rebrot | Generalitat de Catalunya

Més de 100.000 casos a Catalunya

Al conjunt del Vallès Occidental les defuncions per coronavirus ascendien el 24 d’agost a 1.441 persones, 4 persones més que fa una setmana. D’elles, 764, més de la meitat, van traspassar a una residència de gent gran. Així, un 5,62% de les defuncions de tota la comarca es van produir a Barberà.

Al conjunt de Catalunya12.954 persones han mort a causa del coronavirus, i la xifra de contagis al territori puja fins als 100.646 casos confirmats.