Gairebé 90 difunts per coronavirus a la ciutat des del març

by | ag. 25, 2020 | Societat

Cementiri municipal de Cerdanyola | AJUNTAMENT DE CERDANYOLA

Un total de 87 persones han perdut la vida des que va començar la pandèmia a causa de la COVID-19 a Bellaterra i Cerdanyola del Vallès. Així ho indiquen les dades aportades per la Generalitat de Catalunya per primer cop des de l’inici de la crisi del coronavirus, i que fins ara només recollien les defuncions per comarca.

Les dades indiquen que al municipi, des de l’inici de la pandèmia i fins al 24 d’agost, s’han fet un total de 8.344 proves PCR, el 8,70% de les quals han donat positiu. Entre les persones que han patit la malaltia, alhora, la mitjana d’edat ha sigut de 53 anys, i des del 29 d’abril hi ha hagut 12 ingressos hospitalaris per COVID-19 entre el veïnat de la ciutat, tot i que cap a l’UCI.

D’altra banda, la pandèmia ha afectat fins ara més a dones que a homes. Concretament, el 52’17% dels afectats han sigut dones, mentre que el 47’83% eren homes.

Evolució de la pandèmia a la ciutat segons els casos PCR | Generalitat de Catalunya

Més de 900 casos positius

Pel que fa a les últimes dades, Cerdanyola i Bellaterra es troben en una situació d’alt risc de rebrot, amb 905 casos confirmats acumulats des de l’inici de la pandèmia a data del 24 d’agost. Això suposa 14 casos més que fa una setmana a la ciutat, amb una taxa de reproducció de la malaltia que a data del 21 d’agost era de 1,68, que vol dir que cada persona malalta encomana una mica més d’una persona i mitja.

De tots aquests casos, les residències de gent gran van acumular-ne una bona part, arribant a contagiar-se 202 persones. Entre elles, només 1 va estar ingressada. Tanmateix, aquests centres van aplegar la meitat de les defuncions al total de la ciutat, amb 44 als diversos geriàtrics del municipi. Aquesta dada suposa que el 51% de les morts per coronavirus a Cerdanyola van ser a un centre de gent gran.

Evolució de la pandèmia a Barberà segons el risc de rebrot | Generalitat de Catalunya

Més de 100.000 casos a Catalunya

Al conjunt del Vallès Occidental les defuncions per coronavirus ascendien el 24 d’agost a 1.441 persones, 4 persones més que fa una setmana. D’elles, 764, més de la meitat, van traspassar a una residència de gent gran. Així, un 5,62% de les defuncions de tota la comarca es van produir a Barberà.

Al conjunt de Catalunya12.954 persones han mort a causa del coronavirus, i la xifra de contagis al territori puja fins als 100.646 casos confirmats.

Vols llegir més…?

On són les famílies ucraïneses set mesos després d’arribar a Bellaterra?

On són les famílies ucraïneses set mesos després d’arribar a Bellaterra?

El 24 de febrer esclatava el conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia, que va comportar l’arribada d’un gran nombre de refugiats ucraïnesos. Alguns d’ells van trobar a Bellaterra un espai de refugi i acollida, on diverses famílies voluntàries, acompanyades d’altres bellaterrencs col·laboradors, van donar llar i caliu a aquestes famílies, sota la nova entitat de Bellaterra Solidària. 

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

En Plàcid Garcia-Planas, sabadellenc amb família bellaterrenca, és el cap de la secció internacional de La Vanguardia. Treballa com a reporter, i ha cobert diversos conflictes bèl·lics des de l’any 1988. Ha estat present a la guerra dels Balcans, la guerra del Golf, ha informat des de l’Afganistan i, recentment, des d’Ucraïna.

Un estudi de la UAB conclou que  “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Un estudi de la UAB conclou que “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Lluny de reduir la pobresa extrema, l’expansió del capitalisme a partir del segle XVI va estar associada a una dramàtica de deteriorament del benestar humà, segons un estudi científic realitzat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) en col·laboració amb la Universitat Macquarie (Austràlia), que demostra que aquest nou sistema econòmic es va traduir en un descens dels salaris fins a situar-los per sota del nivell de subsistència, una reducció de l’alçada humana i un marcat repunt de la mortalitat prematura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: