Gairebé 90 difunts per coronavirus a la ciutat des del març

by | ag. 25, 2020 | Societat

Cementiri municipal de Cerdanyola | AJUNTAMENT DE CERDANYOLA

Un total de 87 persones han perdut la vida des que va començar la pandèmia a causa de la COVID-19 a Bellaterra i Cerdanyola del Vallès. Així ho indiquen les dades aportades per la Generalitat de Catalunya per primer cop des de l’inici de la crisi del coronavirus, i que fins ara només recollien les defuncions per comarca.

Les dades indiquen que al municipi, des de l’inici de la pandèmia i fins al 24 d’agost, s’han fet un total de 8.344 proves PCR, el 8,70% de les quals han donat positiu. Entre les persones que han patit la malaltia, alhora, la mitjana d’edat ha sigut de 53 anys, i des del 29 d’abril hi ha hagut 12 ingressos hospitalaris per COVID-19 entre el veïnat de la ciutat, tot i que cap a l’UCI.

D’altra banda, la pandèmia ha afectat fins ara més a dones que a homes. Concretament, el 52’17% dels afectats han sigut dones, mentre que el 47’83% eren homes.

Evolució de la pandèmia a la ciutat segons els casos PCR | Generalitat de Catalunya

Més de 900 casos positius

Pel que fa a les últimes dades, Cerdanyola i Bellaterra es troben en una situació d’alt risc de rebrot, amb 905 casos confirmats acumulats des de l’inici de la pandèmia a data del 24 d’agost. Això suposa 14 casos més que fa una setmana a la ciutat, amb una taxa de reproducció de la malaltia que a data del 21 d’agost era de 1,68, que vol dir que cada persona malalta encomana una mica més d’una persona i mitja.

De tots aquests casos, les residències de gent gran van acumular-ne una bona part, arribant a contagiar-se 202 persones. Entre elles, només 1 va estar ingressada. Tanmateix, aquests centres van aplegar la meitat de les defuncions al total de la ciutat, amb 44 als diversos geriàtrics del municipi. Aquesta dada suposa que el 51% de les morts per coronavirus a Cerdanyola van ser a un centre de gent gran.

Evolució de la pandèmia a Barberà segons el risc de rebrot | Generalitat de Catalunya

Més de 100.000 casos a Catalunya

Al conjunt del Vallès Occidental les defuncions per coronavirus ascendien el 24 d’agost a 1.441 persones, 4 persones més que fa una setmana. D’elles, 764, més de la meitat, van traspassar a una residència de gent gran. Així, un 5,62% de les defuncions de tota la comarca es van produir a Barberà.

Al conjunt de Catalunya12.954 persones han mort a causa del coronavirus, i la xifra de contagis al territori puja fins als 100.646 casos confirmats.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Els Amics de Sant Pau de Riu-Sec celebren el seu 5è Aplec i mostra d’entitats el diumenge 3 d’octubre. Un acte festiu i alhora reivindicatiu organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell que arriba després després de ser posposat el mes de maig a causa de la pandèmia

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

Un total de 2.745 alumnes han començat el curs escolar a algun dels centres educatius que formen part de Bellaterra i el que significa gairebé el mateix nombre d’habitants bellaterrencs i bellaterrenques. Una xifra que reafirma la idea de Bellaterra com a àrea escolar

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: