La Diputació ha concedit als municipis del Vallès Occidental 474 assistències del Catàleg de Serveis 2020 per valor total de 6.302.204,13 euros, que corresponen a la resolució definitiva dels ajuts econòmics del Catàleg 2020. En el cas de l’EMD de Bellaterra, ha rebut 2.568 euros per a dos projectes.

Concretament, l’administració bellaterrenca ha rebut de la Diputació de Barcelona 1.000 euros en concepte de gestió de les tertúlies del Forum Bellaterra, a més de 1.568 euros per a processos de participació ciutadana.

En aquest Catàleg, la corporació mostra la seva fermesa en la lluita contra el canvi climàtic i l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats a l’Agenda 2030.

La diputació referma la necessitat de fomentar la innovació i l’activitat econòmica local, d’apostar pels serveis a les persones i per les polítiques d’igualtat i diversitat, i de donar un nou impuls a la cultura i a l’educació per a que els municipis siguin creatius, educadors, solidaris i compromesos amb la salut.

És en aquest sentit que el Catàleg de serveis 2020 destina recursos a garantir l’administració electrònica i la innovació tecnològica i a la gestió d’equipaments culturals, museus, arxius i biblioteques. Així mateix, potencia el suport a activitats i equipaments esportius, en matèria d’infraestructures i espais naturals, i reforça l’assistència per al foment del consum responsable, el turisme i el comerç.

Cercador de recursos

Cal recordar que el Catàleg d’aquest any compta amb un total de 343 recursos diferents d’assistència i cooperació local: 163 tècnics (47%), 105 econòmics (31%) i 75 materials (22%) i és un dels instruments d’assistència i cooperació local del Pla Xarxa de Governs Locals.

Tota l’oferta als ens locals –ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats, consorcis- s’inclou en un únic cercador web, que permet obtenir catàlegs a mida segons diferents criteris (població, termini de sol·licitud, tipus de recurs, matèria…).

Cada recurs conté informació completa dels ens destinataris i dels requisits d’accés, els criteris de valoració i puntuació, els terminis de concessió i condicions d’execució i la justificació.

FOTO PORTADA: El Centre Cívic de la plaça Maragall acull les oficines de l’EMD de Bellaterra | Toni Alfaro